Zobacz pojedynczy post
stary 22-09-2007, 16:40   #101
firedragon
Użytkownik forum

firedragon's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2006
Lokacja: Ja tu sie pojawiłem ??

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 26
Skille: --/25
Poziom mag.: 34
firedragon ma login Tlenu arturrrrro1@tlen.pl Send a message via Skype™ to firedragon
Domyślny

Kiedy piorun uciszy ciszę - "uciszy" nie bierzcie tego dosłownie, uciszyć kogoś kto jest głośno znaczy "odwrócić wydawany głos", więc jeżeli uciszymy ciszę, znaczy to że ma być głośno, czyli na odwrót niż powinno być. Jeśli chodzi o pioruna, dużo ludzi boi się błyskawic czego boją się gracze w Tibie ? Jakiego super potwora więc jak on zaatakuje wtedy, uciszy ciszę.

Kiedy zimno straci swe żądło - zimno jest użyte w sensie zła, więc jeżeli zło zginie, straci możliwość niszczenia, zabijania będzie bezbronne. Gdy osa, straci żądło jest już bezbronna.

Kiedy umarli przejdą po ziemi naśmiewając się z bogów - to nie jest napisane dosłownie, jak już jeden użytkownik napisał - chodzi tu o bogów śmierci zła - jeśli ludziom uda się pokonać trudności potwory odgadnąć zagadkę, będą się z nich śmiali, gdyż udało im się ich oszukać.

Kiedy jednooki król umrze w ogniu - Jednooki oznacza, tego który widzi tylko własne potrzeby, a nie to że ma jedno oko, kim on jest niewiadomo. Możliwe że bazyliszek.

Excalibug odrodzi się w płomieniach sprawiedliwości - Płomienie nie oznaczają ognia, oznaczają fale dobra, sprawiedliwości, odrodzi się w miejscu gdzie wcześnie panowało z pustoszenie zło, a teraz jest pokój, sprawiedliwość, może POH.

Kiedy strzała nie pofrunie dwa razy - Jedna strzała funie tylko raz, ale nie o to chodzi. Chodzi tu o ataki, musi stać się aby jednego ataku zgileli wszyscy i aby zapanował pokój.

Kiedy kość słoniowa pęknie w krwią splamionych rękach - Kość słoniowa była uważana za coś bardzo cennego/ważnego, a więc jeśli to coś zostanie zniszczone/zabrane przez osobę/potwora który sieje zło/zniszczenie, należy go zabić. [Chyba chodzi o ten Miecz]

Na więcej zdań niestety nie znam sensownej odpowiedzi, jednak myślę że to tylko kwestia czasu. Wiecie ile się męczyli nad odkryciem jak zrobić Desert Quest ?
firedragon jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.