Ja tam w sumie mam:
Intel Pentium D (DualCore) 805 2,66GHz na rdzeń, 1GB ramu, Asus GeForce 7600GS, Plyte jakas intela, nie pamietam, Dyski WDC 160GB i Seagate 40GB i zasilacz iBox 450W.
I powiem Ci, że na dzisiaj jest to zestaw bardzo tani i dobry. Procesor niewiele ustępuje Core 2 Duo a kosztuje chyba 200-300zł, grafika starcza do nowszych gier, w Most Wanted, Carbona, Stalkera i parę innych gierek bez problemu grałem na pełnych detalach. W Gothica 3, Bioshocka, i jakichś tam też nowych bardziej wymagających produkcjach grałem na średnich, a temperatury utrzymują się w granicach 80 stopni. Do tego karta ma radiatorek, więc komputer chodzi bardzo cicho. Co do kart 8500, 8600 itd. to totalnie nie opłaca się ich kupować. Po 1 nie ma na razie zbyt wielu gier, do których potrzebny jest DX 10. Po 2 jedynymi "ósemkami" które mają jakoś przyszłość są 8800, chociaż i tak zanim wyjdzie więcej tytułów będą już stare. Według mnie najlepiej zainwestować w GF 7950, w benchmarkach wypada tylko troszeczkę gorzej od 8600, ale w grach spisuje się znacznie lepiej.
|