"Jestem pewny, że miecz ten leży ukryty w skarbcu Rycerzy Koszmaru pod Spustoszonymi Równinami. Planuję ekspedycję tam, aby pokonać Bezlitosną Siódemkę, ale najpierw muszę ocalić świat."
Wszyscy skupiali sie na wierszyku , na pewno jest on bardzo wazny , lecz mysle ze nie najwazniejszy.
Bezlitosna siodemka - kazdy mysli tutaj o demonach które nie istnieja -np. Apocalypse , Vearminor itp.
Możliwe jest jednak , ze to wcale nie chodzi o nie , ja mysle raczej o innych bossach z PoI,(jak ktoś wczesniej napisal PoI zostało stworzone nie dla quetsa , lecz głownie dla zagadki Excalibuga) z kazdego wypada jakis item ktory wypada tylko z niego , ale wypada zawsze po jego zabiciu , mam tutaj na mysli :
The Imperor -Imperor's Trident - Infernatil's Throneroom
The Handmaiden -Handmaiden's Protector - Pumin's Throneroom
The Plasmother -Plasmother's Remains - Verminor's Throneroom
Mr. Punish -Mr. Punish's Handcuffs - Tafariel's Throneroom
Countess Sorrow -Countess Sorrow's Frozen Tear -Bazir's Throneroom
Dracola - Dracola Eye -Ashfalor's Throneroom
-------- - ---------------- - Apocalypse's Throneroom - tutaj jest zagadka , gdyz albo nie wystepuje tutaj boos potworow z tego seala (destroyer , fury , juggernaut) - albo jeszcze nikt na niego nie trafil
A wiec "Bezlitosna siódemka" moze byc stwierdzeniem dwuznacznym
Podejrzewam , ze kazdy z tych itemow ma jakies zastosowanie ... ale jakie ? moze wlasnie chodzi o ten quest ?
ale tutaj rodzi sie pytanie - jest tylko 6 bossow(znanych?) , a tekst mowi o bezlitosnej 7...
kto moze być 7 ?
"Kiedy władca morderców straci swą godność"
myśle ze 7 moze byc jeden z bossow ktory zbiera najkrwawsze żniwo i zostawia po sobie item , ktorego zastosowanie nie jest znane a mianowicie-
Orshabaal's Brain który można wylootowac z Orshabaal'a.
Mysle , ze kiedy zbierzemy te itemy , tzreba rozwiazac zagadke a wiec nasz wierszyk nad ktorym wiekszosc rozmysla ,a na samym koncu polaczy sie wszytskie itemy tak jak w przypadku HotA.
Ale wracajac do tych itemow ... badzmy szczerzy , czy jakis gracz posiada chocby 2 ? a nie mowiac juz o 7... Potowry z ktorych wypadaja te rzeczy byly widziane kilka razy , wątpie ze na jednym świecie były chociaz dwa potwory tego typu ( zabite w historii servera) , moze potwory pojawiają sie co tydzien , albo co kilka tygodni , ale nikt nie chodzi huncic na PoI , w ciagu roku gry na serverze czasami gracze w PoI sa lacznie 20h a wiec jakie jest prawdopodobienstwo ze trafia akurat na tego boosa , jesli o to chodzi w quescie aby zebrac te wszytskie itemy to jest to wedlug mnie NIEWYKONALNE
Wszytsko to jest TYLKO MOJA teoria niepoparta dowodami ,a jedynie poszlakami.
P.S - nie sadze ze idzie go zdobyc ... no ale co ... pomysl jak pomysl