Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
Podobno Fabiański udany debiut zaliczył, wie ktoś coś więcej?
|
Ponoć angielskim komentatorom z relacji radiowej występ Fabiańskiego bardzo się podobał.
@Edit:
Everton zapłacił za Lukasa Jutkiewicza milion funtów. Już niedługo 18-latek powinien zadebiutować w Premiership. Urodził się i wychował w Anglii. Nigdy nie był w Polsce, ale chce grać dla naszego kraju!
- Nie znam polskiego, ale szybko się nauczę. Powaga! Bo już zdecydowałem, że wolę grać dla Polski niż Anglii. To moja niezależna decyzja, nikt mnie do niczego nie namawiał - mówi "Super Expressowi" Lukas Jutkiewicz, 18-letni napastnik Evertonu i jedna z nadziei tego klubu na przyszłość.
Tego lata Everton nie wahał się ani chwili i wyłożył okrągły milion funtów za piłkarza czwartoligowego Swindon Town. Dzięki pieniądzom z tej transakcji były klub Jutkiewicza ma środki na funkcjonowanie przez najbliższe... sześć lat.
Niewykluczone, że jeśli wszystko pójdzie dobrze, to za kilka lat będziemy nazywać Jutkiewicza polskim Rooneyem. Bo Lukas stara się iść śladami piłkarza Manchesteru United. W 2004 roku został najlepszym strzelcem turnieju Milk Cup w Irlandii Północnej, na którym 4 lata wcześniej błyszczał właśnie Rooney. Teraz Jutkiewicz trafił do Evertonu, a dokładnie w tym klubie pierwsze kroki stawiał słynny Wayne. Mimo młodego wieku Jutkiewicz ociera się już o pierwszy zespół. W sparingu, w debiucie, strzelił gola dla Evertonu, a w meczach Premiership i Pucharu UEFA siada już na ławce rezerwowych.
Źródło: onet.pl
No, no, życzymy powodzenia Jutkiewiczowi.