Cytuj:
@Voon Arculin (sorry, jeśli przestawiłem coś):
Więc uważasz że skoro dotychczas były zmiany na gorsze to teraz już każda taka będzie? O rany... Nie chcesz żadnych zmian i się tego boisz a nawet nie wiesz do czego doprowadzi, z góry zakładasz że grę pogorszy.
|
Nie, nie przestawiłeś niczego

Zrób sobie bilans ostatnich up'ków, zauważ że zawsze (od m/w. 7.5) na plus były albo postacie magiczne albo melee'owcy (to ma być balansacja? :s)
Praktycznie co roku postacie lecą w dół (tak jak i ceny...)
Czy chce i czy sie boje zmian? Nie bo jeśli tak by było to już bym dawno nie grał...
Co do twoich propozycji to sie troche rozpisze:
~~ Specjalne umiejętności ~~
Cytuj:
Knight - Kowalstwo (blacksmithing) - pozwalałaby knightowi w odpowiednich miejscach z narzędziami i materiałami wykuwać broń. Im wyższy poziom blacksmithingu a także lvl tym lepsze bronie może robić i częściej mu się udaje.
|
Cóż ale knighci już mają wystarczająco dużo loot'a do wynoszenia z expowisk a tu wyskakuje im jeszcze next źródło zarobku. A pozatym ceny poleciały by na łeb - co by robiły inne profesje z broniami skoro rycerze sami robili by sobie broń?
Cytuj:
Paladyn - Płatnerstwo (nie wiem jak po angielsku) - podobnie jak w przypadku knighta ale robi pancerze.
|
Ok, ale dlaczego tylko paladyni mieli by robić pancerze? Knight, sorcerer i druid też potrzebują uzbrojenia...
Cytuj:
Druid - Warzenie mikstur - z odpowiednich ziół, posiadając fiolkę (vial) może tworzyć mikstury m.in. mana i life fluidy ale można by dodać też jakieś nowe. Podobnie jak w przypadku knighta i pala.
|
Ok, druid zarabiał by dużo bo mf'y szybko schodzą ale co to by mu dało? Sam zrobił by sobie miksturki i ma 0 waste bo dodatkowo skacze mu skill zielarstwa
Cytuj:
Sorcerer - Zaklinanie - Pozwala zaklinać broń w lepszą, umagicznioną. Np. Sword w fire sword itp.
|
Super, extra gicior. Daj mi bp longswordów a będe najbogatszy z tym czarem -.- . Może i ten czar by pomógł ale więcej by zaszkodził. Nie pytaj dlaczego tylko sam pomyśl. Napewno to ci nie zaszkodzi

.
Może i przedstawione przec ciebie sytuacje byłyby "fajne" bo łączyły by profesje i zmuszały by je do wspólnej pracy ale uwierz mi: to jest tibia - mission impossible...
P.S. drugiej części nie opisuje bo to chyba łatwo zgadnąć dlaczego...