Zobacz pojedynczy post
stary 30-09-2007, 17:08   #623
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Tak samo tempest rod nie wali na odleglosc.
Ale nie spala 13 many. Według mnie głupotą jest, żeby mag walił z broni opłacalniej niż z rózgi. Niech dostanie fizyczną rózgę na 50 lvl walącą +-90 dmg za 20 many na 2 kratki i będzie git. (może nie super wyrównanie profesji, raczej drobne ulepszenie i zróżnicowanie).
Cytuj:
wedlug kalkulatora twoja sila magi spadla tylko z 327% do 316% wedluk kalkulatora wiec wynika ze:
Prawie tak magiczny ten Twój kalkulator, jak ten, według którego siła magii = 5mlvl + 0,5lvl dla spontanów i 5mlvl + 1lvl dla run.
61 mlvl * 5 =305
72 lvl daje 11%? Czyli 0,15 lvl ma wpływ na siłę magii?
A może teraz jest 4mlvl + 1lvl (a Cachero dalej nie zabija FE jednym visem)?

Cytuj:
ale jako uzupelnienie do vis bron sprawuje sie lepiej od wanda.
Pogarda. Najpierw mag walczący w zwarciu z mega dmg, teraz mag, który lepiej wali z broni niż z różdżki. To jest tak samo zryte, jak to, że przed upem główną siłą knighta 150+lvl była magia.

Cytuj:
Wszystko jest to wynikiem tego ze w tej chwili obrazenia zaleza rowniez od lvl
Jestem ciekaw w jakim stopniu. Na 48 lvlu walę o +- 20 dmg mocniej, niż wynikałoby ze starego wzoru na dmg *115%, jednak zakładając axe na miejsce fire axe, mój max dmg jest w granicach (nawet poniżej) "stara formuła * 115%".

Cytuj:
na high lvl praktycznie nie chyba sie w slabsze potwory
Przy skillu 90 dista RS ma ~90% szans na trafienie.
Broń biała trafia ZAWSZE. Nie ma 90% ani 95% na trafienie. Niech ktoś wrzuci screena, jak sparkuje w węża/rata (oczywiście nie na skillu 10, 1 lvl z pięści).
Mój "best", to 12 w węża na 48 lvlu z fire axe przy skillu 64 (nie liczą się potwory lepsze, bo mają armor + parują nasz dmg), a normalnie (99% przypadków) potwory tego typu wchodzą na 1 hit.
Wytłumacz mi tylko, jak np. zwykła strzała może być skuteczniejsza od speara, skoro przy skillu 40 strzała też trafia co 3 raz, a jest droższa, ma mniejszy zasięg itd.

Cytuj:
Maksymalne cambo z as + exori con jest podobne jak cambo z SD
Jeżeli SD i infernal bolt sprzed upa, to się zgodzę.

Cytuj:
2. Sorc za to regularne i tanie hity ma z HMM.
Jeden hit w cenie RS, który starcza na kilkanaście+ rzutów, czyli wychodzi 15x drożej (jeżeli liczyć 1,5k za BP HMM, a RS starcza na 15 rzutów).
Może średni dmg ciut lepszy, ale zupełnie nieopłacalny.

@ down

Cytuj:
az taka ci te 10% roznice robi? a to ze RS omija defa calkowicie to juz nie wspomnisz?
To jest apropo tego, że "RS wcale nie są cool, bo bronie miotane mają 50% szans na trafienie". Wcale tak nie jest. Co do 100% na trafienie przy kinie, to jest fajne, ale dodaliby min. dmg = lvl/3 i byłby sens levelować knightem/palem. Według mnie za mało zależy teraz od lvla (tylko opłacalność leczenia z lvlem wzrasta) zarówno u fizycznych, jak i u magicznych postaci.

Ostatnio edytowany przez DRoN - 30-09-2007 o 17:46.
DRoN jest offline