Zobacz pojedynczy post
stary 01-10-2007, 22:11   #15
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spacyjka1 Pokaż post
wiem że sprzed miesiąca ale nie ma to jak nabić posta ;]
otóż czemu nie w poradnikach?
pkt.
1: czemu nie odkurzacz? więcej zbędnych plików rozpoznaje
2: czemu nie napisałeś o uruchamianiu selektywnym i odznaczeniu wszystkiego?
4:
1. czemu nie napisałeś o naprawianiu błędnych wpisów w rejestrze?
2. O&O defrag? czemu nie diskeeper? szybciej, lepiej i jego technologia "i-faast"
5: czemu nie napisałeś o zmienianiu czasu robienia auto kopii i usuwania kopii szybciej niż po 60 dniach?

ciekawe czy ty w ogóle czyścisz temp czasem?

ale przyda mi się tuneup do efektów wizualnych i do użycia komputera na 2 kompie (tu mi tego nie potrzeba zresztą tu używam głownie uBUNTu
1. Prawdę mówiąc nie znam tego programu, wolę napisać o czymś, co jest mi całkiem przyjazne, a jest również efektywne.
2. Uruchamianie selektywne jest automatycznie zaznaczane, gdy grzebiemy w startupie poprzez msconfig. Poza tym wolę nie ruszać plików systemowych jak system.ini, win.ini.
--
1. Przeczytaj uważnie punkt czwarty i najlepiej zastosuj poradnik w praktyce. Zobaczysz, że wszystko jest zawarte
2. O&O Defrag wydaje mi się sensownym programem. Poza tym, nie miałem wcześniej do czynienia z podanym przez ciebie Diskeeperem.
3. Nie rozumiem. Kopię wykonujemy jednorazowo, przed zmianami. Jeżeli coś się popsuje, to raczej to zauważymy i będziemy w stanie cofnąć zmiany.

TEMP - punkt pierwszy, akapit trzeci. Co do uBuntu - zauważ, że znakomita większość z nas korzysta z produktów M$. I myślę, że przez długi czas tak zostanie. Nie miałem przyjemności zabaw linuksem i jego pochodnymi, ale poradnik jest o optymalizacji WinShita XP.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adams_killer Pokaż post
Dokladnie, poco udoskonalać coś tak zepsutego jak windows, skoro i tak przy najbliższej okazji się wysypie? Czy nie lepiej zaoszczędzić czas i zainstalować alternatywny system, niemal wolny od wirusów, który z założenia działa szybko i stabilnie? Czy warto walczyć z systemem, który powoli chyli się ku upadkowi? (najlepszy tego przykład Vista- klon mac os X[który ma korzene podobne do linuksa]).

Windows upadnie!
W linuksie przyszłość!

Debian user forever!
Co chciałeś wnieść tym postem? W każdym razie, co dla tematu? To, że jest bezwartościowy, bo w twoim mniemaniu Windows taki jest? Nie mam porównania z innymi OS'ami, ale nie przekreślaj poradnika z tego powodu, że według ciebie system jest denny.

Dziękuję za przeniesienie i przepraszam za tak długi czas na reakcję, zapomniałem o tym poradniku. Nie przypuszczałem, że po takim kawale czasu jeszcze ktoś się nim zainteresuje.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem