Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TOZ
O jakim ty podziale mowisz? Psy po piewsze nie sa do przytulania, chyba ze kupi ktos sobie jakiego Yorka, ktory to znosi. Pies na ogol jest od bronienia domow, jest poza tym przyjacielem czlowieka. Nie mowie teraz o przytulaniu, pies po prostu towarzyszy czlowieowi przez zycie.
Pozdrawiam, TOZ
|
Mała poprawka. Pies nie jest Po Coś. Człowiek może wykorzystywać psy do różnych celów, ale to nie znaczy, że psy same w sobie są do jakiegoś celu stworzone.
Cytuj:
Psy po piewsze nie sa do przytulania, chyba ze kupi ktos sobie jakiego Yorka, ktory to znosi.
|
Jako właściciel takiego psa mogę śmiało powiedzieć, że nie znosi =)
Cytuj:
Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
|
Zważ na to, że postów nie pisze się z przymusu, tylko dlatego, że sprawia to przyjemność. Także nie jest to marnowanie czasu i energii, lecz wykorzystanie ich dla zaspokojenia jakiejś potrzeby.
Cytuj:
Chodziło mi o to, że podpisanie petycji na pewno zajęłoby ci znacznie mniej czasu niż próby przekonania wszystkich, że to bezcelowe. I w imię czego? Satysfakcji, że masz rację? Niepodpisanie na pewno nic nie zmieni, więc jeśli jest choć cień szansy, że twój podpis coś da, to co ci szkodzi spróbować?
|
To raczej nie tak działa. Nie postuje się po to, żeby kogoś przekonać, tylko dlatego, że to sprawia przyjemność. Jeżeli chcesz wiedzieć dokładniej jak to działa i ocb to nie wiem poszukaj sobie jakiegoś psychologa czy kogoś tam kto Ci te mechanizmy wyjaśni.
Aha, nie ma cienia szansy.
Cytuj:
Ciekawe co by sie stało jakbyś sobie uczył ubranie z miesa krowy (tak jak w tej reklamie "Sprajta" Poparaduj tak po ulicy i dziekawe jakie będą efekty końcowe
|
Idź spróbuj, to się przekonasz ;s.