Cytuj:
Psy natomiast nie sluzyly w Polsce do zabijania tylko do np myslistwa, obrony i poprawy humoru.
|
Ale ta tragedia nie wydarzyła się w Polsce.
Cytuj:
Wedlug ciebie pomiedzy pomaganiem x, a pomaganiem y nie ma roznicy jednak w tym przypadku nie chodzi o pomoc w samym sobie tylko o cel, ktory czlowiek narzucil innemu zwierzeciu dlatego zabijanie psow (zwierzat domowych w moim tego slowa znaczeniu) mija sie z celem wczesniej dla niego nalozonym.
|
Dziwnie to brzmi, gdy używasz tego słowa 'cel'. Otóż tak, człowiek wykorzystywał psy w różnych celach, ale to nie znaczy, że jest na nie nałożony jakiś cel już na zawsze. Dlatego nie zgodzę się, że na psy jest narzucony jakiś cel. Po prostu psy były wykorzystywane do różnych rzeczy w zależności od chwili. Załóżmy pies może pomóc w polowaniu, to gdy ktoś chce sobie polować to sobie weźmie takiego psa, ale to nie znaczy, że pies 'służy' do polowania.
Cytuj:
Przykre, ze niektorzy ludzie maja gdzies tysiace zabitych psow... a jeszcze bardziej przykre jakby dodac, ze podczas zabijania ow psow lamane sa podstawowe prawa czlowieka, ktore "obojetniacy" tez maja w nosie...
|
No a co np. ja mam zrobić? Iść do kąta i płakać bo gdzieś tam zginęło ileś tam psów? Jeżeli nie mam na coś wpływu to się tym nie przejmuję. Gdybym miał się przejmować to już bym z żalu chyba umarł (tyle ludzi codziennie ginie =(((((((((((( ).