Zobacz pojedynczy post
stary 06-10-2007, 23:27   #1
MetiuII
Zbanowany

MetiuII's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005

Domyślny CHWDP ! Znamy i kochamy, ludziom oznajmiamy. Jakie jest nasze zdanie ?

HWDP, skrót znany chyba wszystkim. Ciekaw jestem, czy znajdzie się więcej miłośników peji, dzieciaków w kapturach z paczką papierosów i nożem w kieszeni, czy też trzeźwo myślący ludzie, którzy wiedzą jak niezbędna jest Policja.
Moim zdaniem, te całe HWDP, to jedno wielkie pozerstwo, a ludzie którzy głoszą takie hasła, nie zastanawiają się "co by było, gdyby nie było". Stoją w kapturach, patrzą spod byka, a gdy Policja przybiega, tłumaczą się i wkopują niewinnych ludzi. Poprostu zamiast starać się przestrzegać prawa, niektórzy z nas wolą bić, kraść, wyzywać. Bo policja ściga za to, że pobiłem kolesia, bo powiedział 'dupa' kiedy przechodziłem obok - tak mówią ludzie, gnębiących młodszych i słabszych. Nikt jednak nie zauważa, że Policja jest potrzebna, żeby łapać tych, którzy złym wyrządzą zło. Kolej rzeczy wygląda tak
Nie ma Policji - > Nie ma kto łapać przestępców - > Rozrost przestępczości - > Ktoś może Cie okraść, pobić, czy nie daj boże zabić, a później nie poniesie żadnych konsekwencji - > Czysta anarchia.
Wszyscy widzą w Policji zło, nikt nic dobrego. Jeżeli ja coś zrobie złego, poprostu godze się z tym, że poniose konsekwencje. Policja o tym nie decyduje, ona poprostu ma taką robote.

Teraz wy powiedzcie co o tym myślicie.
MetiuII jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.