Zobacz pojedynczy post
stary 07-10-2007, 19:32   #53
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rotherdamie Pokaż post
Zelek nie cwiczyl w ochraniaczach ,David Bella tez chyba nie cwiczy ,a na forum www.leparkour.pl jest cala masa filmów na których doswiadczeni traucerzy skacza bez ochraniaczy
Widzisz? Miałem rację...
Cytuj:
Kazdy doswiadczony traucer cwiczy bez ochraniaczy.
Nie jest to prawdą (sam znam przynajmniej jednego doświadczonego Traucera ćwiczącego w ochraniaczach). To zabrzmiało jakbyś chciał usprawiedliwiać się, że skoro najlepsi ich nie używają to ty też nie musisz. Błąd! No chyba, że jesteś masochistą.
Cytuj:
Nie rozumiem kazdy ma mnie za dobrego traucera nawet uzytkownicy forum leparkour.pl
To, czy jesteś dobry to subiektywna ocena. Ja jestem perfekcjonistą. Może nie jestem w stanie wypisać ci wszystkich błędów, ale zaznaczę te, które rzucają się w oczy:
1. Przy wykonywaniu ewolucji masz ekstremalnie za nisko nogi.
2. Z reguły, tuż przed naskokiem tracisz dynamikę. Przy front flipie z pierwszego filmiku to wygląda jakbyś zaraz miał się zabić.
3. Nie dbasz o bezpieczeństwo, takie odniosłem wrażenie.
Cytuj:
Nie ,bo po co? Przeciez to jest tylko jeden z wielu przykladów zastosowania parkour w praktyce.
Chyba jeden z najgłupszych.
Cytuj:
Zelka przedstawilem abys porównał mój filmik ze zle wykonywanymi technikami do filmu prawdziwego traucera mistrza.
Trzeba to było od razu napisać, a nie się czaić przez pół dnia. Poza tym, nie musisz mi dawać takich linków, ja też mam Internet i niejeden filmik PK/3Run widziałem – mam, z czym porównywać.
Cytuj:
Do nie jednego traucera powiedzialbys ,ze sie bezsensownie zabije ,a on bedzie cie mial w dupie.
Wydałeś mi się inny. Inaczej pisanie na forum takich rzeczy nie ma sensu. Rozmowa w RL to już zupełnie inna sprawa.
Cytuj:
On widzi w tym sens ,inni tez cwicza mimo swiadomego zagrozenia utraty zycia lub narazania sie na ciezkie kalectwo ,na które nie zwracaja uwagi.
Jeżeli chodzi o Żelka - zgoda. Natomiast, jeśli chodzi o dzieci niedbające o względy bezpieczeństwa - to są debile i naśladowanie ich nie ma sensu. Chyba, że jesteś masochistą. Oczywiście możesz po 2 miesiącach wykonywać zdecydowaną większość trików i szpanować przed kolegami (już pomijam jak wykonywać, ale z rozsądkiem to ma niewiele wspólnego). Tylko, po co skoro od urazu dzieli cię jeden krok? Nie lepiej krok po kroku, ale z głową?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rotherdamie Pokaż post
parkour to nie dziecieca moda ,która wkrótce przeminie ,a piekna sztuka ,która zdarzyła sie juz rozwinąc i zdobyc rzesze fanów.
Mówisz tak, bo nie znasz innych sztuk.
A prawda pewnie leży gdzieś po środku - sport jak sport i tyle. Chodź względem innych trochę upośledzony (po trzech, czterech latach treningu nie masz już przed sobą więcej wyzwań).

Ostatnio edytowany przez Thero - 07-10-2007 o 19:35.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem