Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yugo
Chciałbym przedstawić na czym polega codzienna praca tutorów na candii

Na czerwono podkreśliłem wypowiedzi na które grzeczny tutor mógłby odpowiedzieć tylko najprawdopodobnie mu sie nie chce.
Na zielono podkreśliłem wypowiedzi żywcem skopiowane z góry (nie mówiąc o tym że pytanie i odpowiedź nie nazywa sie "konwersacją")
Na różowo zaznaczyłem to co można zaliczyć do poprawnej odpowiedzi tutora ale dopisek "...please"
byłby mile widziany gdyż tutor powinien być uprzejmy dla innych graczy.
Nie chce już tu wspominać że jeśli ktoś napisze po polsku to zachowanie tutora polega na napisaniu "use english on public channel",zamiast napisać żeby petent odezwał sie do niego w prywatnej wiadomości.
Podsumowując żeby zostać tutorem wystarczy wysłać smsa za 2 zł ,inteligencja i język angielski nie jest potrzebny.
*Chciałbym jednocześnie wykluczyć z tego grona Hullaha i innych tutorów którzy naprawde rzetelnie wypełniają swoją prace.
|
W kwestii "ask on game-chat" odpowiadał poprawnie. Help jest miejscem do zadawania pytań nt. techniki gry, obsługi klienta Tibii, ew. także obsługi konta i strony głównej (tibia.com znaczy się); a nie np. gdzie znajduje się dana rzecz, gdzie można expić, jak można gdzieś dojść. Przykra prawda jest taka, że większość ludzi widząc nazwę "Help-channel" myśli, że może pytać tam o wszystko, mało kto raczy przeczytać ten czerwony text i to z tego powodu robota tutorów często ogranicza się do wypowiedzi takich, jak widać na screenie.
PS Standard, żeby nie usunęli...: