Zobacz pojedynczy post
stary 07-10-2007, 22:35   #54
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Trzeba to było od razu napisać, a nie się czaić przez pół dnia. Poza tym, nie musisz mi dawać takich linków, ja też mam Internet i niejeden filmik PK/3Run widziałem – mam, z czym porównywać.
No tak ale zeby lepiej podystuktowac jako czlonek fora www.leparkour.pl i serwisu youtube.com postanowilem cie wyreczyc chyba tego mi za zle nie masz?
Cytuj:
Jeżeli chodzi o Żelka - zgoda. Natomiast, jeśli chodzi o dzieci niedbające o względy bezpieczeństwa - to są debile i naśladowanie ich nie ma sensu. Chyba, że jesteś masochistą. Oczywiście możesz po 2 miesiącach wykonywać zdecydowaną większość trików i szpanować przed kolegami (już pomijam jak wykonywać, ale z rozsądkiem to ma niewiele wspólnego). Tylko, po co skoro od urazu dzieli cię jeden krok? Nie lepiej krok po kroku, ale z głową?
Tak ale wykonanie Tic -Taca, czy monkeya lub king konga w ochraniaczach nie jest tak samo podziwniane i fajne jak wykonanie go bez. Jezeli twój kolega traucer cwiczy w ochraniaczach to znaczy ze dba o zdrowie i za zle mu tego miec nie mozna. Ja sam cwicze czasami w ochraniaczach ale w filmach i na pokaz skacze bez zeby wywolalo to wieksze emocje u ogladacza (chyba ze skok jest szczególnie trudny)
Cytuj:
1. Przy wykonywaniu ewolucji masz ekstremalnie za nisko nogi.
2. Z reguły, tuż przed naskokiem tracisz dynamikę. Przy front flipie z pierwszego filmiku to wygląda jakbyś zaraz miał się zabić.
3. Nie dbasz o bezpieczeństwo, takie odniosłem wrażenie.
Dziekuje za te uwagi postaram sie poprawic moja technike - nie wiedzialem ze jestem o krok od smierci! Skaczac chodzi mi o szybkosc wykonania i nie mam czasu sprawdzic co robie zle. A teraz wiem. Choc kazdy mój skok wykonuje bez przeszkód i watpliwosci gdyz podczas trudnych ewolucji nie mozna sobie na nie pozwolic - no chyba ze chce sie skrecic kark, zlamac kregoslup itp. to twoje celne uwagi pozwolily mi zobaczyc co podczas filmu zle wykonuje - ja sam jestem troche niski ale postaram sie poprawic mojego slangowo nazywanego jumpa.
Cytuj:
Wydałeś mi się inny. Inaczej pisanie na forum takich rzeczy nie ma sensu. Rozmowa w RL to już zupełnie inna sprawa.
Oczywiscie . Rozmowa w rl zawsze bedzie dokladniejsza i bardziej zrozumiala niz rozmowa przez kazdy inny srodek komunikowania.Jezeli wiec zobaczysz ze ktos sobie nie radzi z parkour to powiedz niech zacznie od podstaw ale z glowa albo niech przestanie cwiczyc - oczywiscie jezeli umiesz przemówic do rozsadku tak upartemu i dziecinnemu wiekowi jak 13 lat.
Cytuj:
Mówisz tak, bo nie znasz innych sztuk.
A prawda pewnie leży gdzieś po środku - sport jak sport i tyle. Chodź względem innych trochę upośledzony (po trzech, czterech latach treningu nie masz już przed sobą więcej wyzwań).
Stanowczo sie z toba nie zgadzam. Po 3,4 latach treningu jest sie na tyle dobrym traucerem ,ze mozna wymyslac wlasne techniki. Pozatym przez te 3,4 lata niewatpliwie powstana nowe techniki, bardziej skomplikowane i stanowiace nie male wyzwanie nawet dla doswiadczonych traucerów co oznacza ,ze technik nigdy nie zabraknie i parkour zawsze pozostanie parkourem. To sztuka ,która ma na uczyc jak szybko pokonywac trudne przeszkody pieszo. Zostala wymyslona przez wietnamskich(?) zolnierzy w celu szybkiego pokonywania przeszkody ,która jest bardzo trudna do przejscia. Dlatego parkour przydaje sie w zyciu codziennym i kazdy czlowiek powinien znac i umiec wykonac przynajmiej 1 technike (sa latwe dla poczatkujacych) bo nigdy nie wiadomo kiedy bedzie trzeba wykazac sie szybkoscia i umiejetnoscia logicznego myslenia.
Cytuj:
Trenuję PK i free running od listopada 2005 roku.
O kurcze!!!!1111oneoneoneone.Wreszcie ktos trenuje.Czy Free run jest fajniejszy twoim zdaniem czy czesciej trenujesz parkour? Bardzo bym prosil , jezeli masz jakies zdjecia,filmy (najlepiej swoje) zamiesc je w tym temacie. Oczywiscie jesli chcesz.

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 08-10-2007 o 00:07.
Rotherdamie jest offline   Odpowiedz z Cytatem