Zobacz pojedynczy post
stary 09-10-2007, 16:49   #1
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny System ochrony kont przed hakowaniem/Saving account system

więc tak wpadłem a pewien pomysł który opisze w skrócie, dokładnie opisany znajduje się na stronie tibia.com na forum na serverze Arcania.

Mianowicie sam zostałem shakowany kiedys podczas wojny, zbytnio nad tym nie ubolewam ponieważ dzieki temu nareszcie mam czas na duzo ciekawszych rzeczy^^ ale wracając do tematu, chodzi głównie o to aby ograniczyć możliwość zbijania lvla hakerowi. Zabrania itemów nie unikniemy i to jest oczywiste, dlatego chciałem przedstawić pomysł który zapobiegł by utracie znacznej części expa. Często widizmy sytuacje gdy haker rookuje daną postać w która niekiedy włożyło sie baaaardzo duzo pracy.

Więc tak:
pomysł polega na tym żeby po osiągnieciu np 50 lvla postać nie mogła zginąć więcej niż 5 razy dziennie, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie ginie sam z własnej woli 5 razy dziennie bo to juz lekka przesada. Rozumiem kazdemu moze zdarzyc sie 1 ded ewentualnie w chęci odzyskania eq nastepny no i przykładowo jeszcze jeden jeżeli ma się słabego neta itp, jednak chyba każdy normalny człowiek notując 3+ dedy nie idzie sam odzyskać loota narażając sie na nastepną śmierć. Dlatego osobiście uważam ze przydałoby się wprowadzić ograniczenie śmierci, polegałoby ono na tym że jeżeli dana postać zgineła 5 razy w przeciągu 24 godzin to może ona zalogować się do gry jednak nie może opuścić PZ(protecton zone) miałoby to na celu uniknięcie dalszych śmierci. Opuszczenie PZ byłoby możliwe (i tu są dwie możliwości) albo po upływie 1-3 dni, albo odrazu po odzyskaniu konta za pomocą rec-keya bo chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby trzymać na komputerze zapisanego rec-keya narażając się na możliwość przechwycenia go przez hakera.

Tak z grubsza wygląda mój pomysł, zamieszcz jeszcze wersję angielską i proszę o komentarze, jednak prosze bez głupich komentarzy typu "bez sensu od 50 lvla lepiej od 45" albo innych jakie to się często widzi przez masowy napływ dzieci neo^^.

Pozdrawiam Tomasi.

Hello everyone!

Some months ago, my friend invented a great idea. He should write to Cipsoft but he is too lazy I have decided to take a matter into my hand, and I wrote to Cipsoft Team in his name. They did not reply ofcuz. Here is the content of this letter.

Dear Cipsoft Team!

After hacking into my account (it has not existed for some months but it does not matter) I had thought about <recovering account system> or maybe this designation will be better <saving account system>. Tomasi, my main, hacked character was only at level 89. I had a lot of luck because I have lost only items and some levels. But what could have happened if, for example 150 level got hacked into? Some years, thousands of hours of sitting near the screen would go down. And that is why I think my idea is really good. Ok, lets come to the point.
If each character in the account gets five deaths in one day, loging on account will be possible, but characters will not be allowed to leave the protection zone - temple. I think everyone who has reached 50 and higher level, is intelligent enough not to hold recovery key in computer. In consequence a hacker will not know it. So maybe if someone after five deaths, still wants to play normally, he can log on using the recovery key.
Dear Cipsoft! I think my idea would be very useful and it could save many, many, many accounts and property of some years of many, many, many people. I hope You will bring it into effect! I am waiting patiently for Your reply.

Yours faithfully, Tomasi.

I have made a topic in forum of all game servers. Everyone should write here <signed>. Maybe then Cipsoft will open the eyes

FOR A BETTER TIBIA!

-->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
  -->
--> -->