Zobacz pojedynczy post
stary 09-10-2007, 19:33   #491
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Imię: Sama Edso
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 60
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa Pokaż post
no własnie o to mi chodzi... chce w nim ulepszyć all ale stopniowo, ponieważ nie mam kasy tak "odrazu", ale jak procesor to musze razem z plytą czy nie? I ile może to kosztować?
No wlasnie w tym problem. Jesli chcesz zmienic procesor na nowoczesny (dwu rdzeniowy) musisz kupic plyte ktora go obsluzy, a takowa plyta ma juz gniazda ddr2 i pci-e, wiec co za tym idzie nie podejdzie jej ten ram i ta grafika ktora obecnie masz. Jest jakistam wynalazek Asrocka ktory da rade z c2d, i ma ddr1, ddr2, agp, pci e. Ale jest raczej kiepskim. Juz lepiej znalesc kase i kupic odrazu dobra plyte.
Skolei jesli bys chcial przesiadke na 2 jajowego AMD to s.939 jest pod ddr1 (ale nie pamietam jakie zlacze grafy). Ale Zmieniac przestarzaly sprzet na przestarzaly (tylko mniej)? Bez sensu...

Koszta... No to zalezy. Ale taki zestaw to: (podaje dobre komponenty, taki middle-end. Mysle ze lepiej doplacic i miec dobre niz potem dalej narzekac)

Procesor Pentium Dual Core e2140 ~243zl
Plytka Abit IP35-E (mam starszego brata tej plytki i goraco polecam) ~386zl
Ram: 1gb taniego a dobrego GoodRam ~90zl

W sumie ~720zl. Trzeba pamietac ze jeszcze dochodzi grafa. Zeby bylo stosunkowo tanio a dobrze to np. 8600gt, np. Palita ~370zl.
W sumie ~1000zl. Do tego zasilka (jakas delta z Allegro) ~60zl, dysk ~200zl, bude mysle ze masz.

Mozna by taniej (np. kupic gorsza plyte etc.) Ale to jest zestaw zlozony z najnowszych czesci, na plyte wsadzisz Penryna (nadchodzace procesory Intela w 45um), karta starczajaca do grania we wszystkie dostepne gry.

Ps. ceny z komputronika, wiec chyba najdrozszego mozliwego sklepu.
Pps. Napisz moze na priv msg swoj nr. gg, to pogadamy i wmiare mozliwosci wyjasnie wszystko.

14.35kb w sumie, nie czepiac sie

Ostatnio edytowany przez Nytalith - 09-10-2007 o 19:37.
Nytalith jest offline   Odpowiedz z Cytatem