Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ville
Nareszcie! po 6 stronach przewalania sie po bezsensownym flejmie dam rade cos napisac :O
@admin
widzialem ze ktos kasowal posty za offtop - tutaj 60% to ewidentny offtop. Temat nadaje sie do zamkniecia bo autor nie dorosl do normalnej dyskusji (przenioslem to naprzod bo pewnie nikt nie przeczyta calej mojej wypowiedzi  )
@Rotherdamie
Chlopczyku zazywales ostatnio swoje tabletki uspokajajace?
Bo wydaje mi sie ze gdybys jednak je zazyl to bylbys w stanie przeczytac ze zrozumieniem kazdy post jaki jest do ciebie skierowany...
Sprobuje to skrocic (chociaz to ciezkie bo ostatnio pisze eseje a nie posty):
Tak, parkour to swietna sprawa zeby wzmocnic kondycje, spedzac czas z kumplami, niektorzy maniacy uznaja to ze sakralne chwile... Ale:
1) Cwiczysz 2 miesiace i nakrecasz filmik ktory ssie bo jestes niedoswiadczony
2) Rzucasz sie na kazdego kto powie ze parkour to "dla gowniarzy" "bezsensu" "mozna sie zabic" itp. zrozum ze cokolwiek robisz zawsze bedziesz krytykowany. Kwestia jest jak przyjmiesz owa krytyke
3)Rzucasz haslami na lewo i prawo nie znajac ich znaczenia, nawet przekreciles nazwisko tworcy - napisales David Bella ... Bella to chyba podpaski
4)Robisz tricki na szybko? To lepiej ich nie rob wcale.
Gdybym uwazal cie za dorosla osobe na tym bym skonczyl ale oczywiscie zaraz zaczniesz karmic trolla na potege to musze wytlumaczyc - robiac tricki na szybko na 99.(9)% ZROBISZ JE ZLE!!! Jak cos robisz - zrob to dobrze bo za 10 lat bedziesz doswiadczonym tracerem i bedziesz mial mierna technike i dzieciaki beda cie osmieszac...
Aha, pamietam ze sie strasznie bulwersowales ze kto nie cwiczy parkoura (ja cwiczylem przez 3 tyg - jak przy robieniu tic taca bylem o kilka milimetrow od otwartego zlamania nogi to zrezygnowalem) to jest grubasem bez zainteresowan . Nie, staram sie dostac do szkolnej druzyny pilki noznej, ucze sie grac na perkusji, poznaje amerykanska kulture od srodka.
|
To fajnie. Nie nazywaj mnie chłopczykiem ,bo niski wzrost wcale nie swiadczy o wieku. Moze cie zadziwie jezeli ci powiem ze jestem w 3 klasie gimnazjum i chce kims w zyciu zostac? Wiesz w moim miescie s3 to najlepsza (i chyba jedyna ,która dała własny filmik na youtube) druzyna traucerów.
Nie mówie ze jestem doświadczony ,bo 2 miechy treningu oczywiscie nie zrobi ze mnie zawodowca ale to co juz umiem oceniam dobrze (nawet nie wiesz ile siniaków zajeła mi ta ,,nauka") . Parkour trenujemy dla efektywności nie efektownosci. Mówisz ,ze mam kiepska technike? Dobrze postaram sie ją poprawic dla mnie to nic. Tricki na szybko mówisz? No tak zapomniałem napisac ,ze w parkour nie uzywa sie slowa
tricki tylko
techniki co dla czlowieka logicznie myslacego oznacza ze mówiłem o wykonaniu mojego salta( w filmie s3 parkour wykonanego w trakcie filmu ,,na szybko"). Trenuje parkour wraz z kumplami dla przyjemnosci i szybkosci w pokonywaniu przeszkód (np. do biedronki normalny czlowiek dochodzi W 15 MIN, a ja stosując parkour dojde tam W 5 MIN idac na skróty z przeszkodami ) Widziałeś aby napewno wszystkie moje filmy? A mój sampler tez? A co do twojego treningu parkoura to powiem ci co zle zrobiles : Poprostu po 3 tyg treningu Tic Tac jest jeszcze za trudny i za bardzo sie pospieszyłes. Na ogladales sie filmików i myslales ze to latwe ale sie przeliczyles. Jak dla mnie to wcale ci zle nie poszlo, bo parkour moze cwiczyc kazdy. Poprostu możesz zacząć od poczatku ale jak to pisał Thero z głową. Jezeli mówisz ze kazdego co nie cwiczy parkour nazywam
grubasem bez zainteresowan to sie mylisz ,gdyż jest to bardzo trudna (jezeli według was pk to nie sport ) sztuka i nie raz mozna zrobic sobie krzywde trenujac ją. Moze na poczatku mnie ponioslo ale juz przeprosilem w poprzednim poscie (nie ,nie pamietam ,którym). I mówiłem ,ze jest to bardzo trudne bla bla bla ale ty pewnie nie czytales tamtych ,bo uznales to za nazwany przez ciebie ,,flejm". Widziałeś sampler zelka? on tez wykonywal te nazwane przez ciebie ,,tricki" na szybko i jakos mu sie udawalo a trenowal przez 3 lata wiec ja mam jeszcze czas.
up@
Ja nie wiem co to parkour? To bym go chyba nie uprawial jak bym nie wiedzial czym on jest. Parkour to w wiekszosci praktyka , nie zostaniesz traucerem prawiac moraly i teorie. Jezeli moje tlumaczenie ci sie niepodoba to nie czytaj go ,a zajrzyj na leparkour.pl lub chocby jak sie boisz ,ze to keylogger na wikipedia.org.pl tam znajdziecie wszystkie potrzebne informacje na temat parkour. Potem odpowiem na reszte twoich zastrzezen.Napisalem w tym poscie co to parkour wiec poczytaj go sobie. i czym rozni sie od free runa.