Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2007, 19:23   #69
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mitthenither Pokaż post
.... i ty mi mówisz żebym zajrzał na leparkour.pl? Jeśli siedzisz tylko i wyłącznie na czarnym forum to nic dziwnego, że masz błędne wyobrażenie parkour'u -.- wejdz sobie na le.parkour.pl(białe forum), na tej stronie jest podejście o wiele lepsze niż na czarnym. A na tych stronach siedziałem na długo zanim zacząłeś trenować więc plx nie odsyłaj mnie tam. Powiem ci tylko, że kręcenie filmu po 2 miechach to jest nic innego jak wystawianie się na publiczną krytykę, bo w takim czasie nie można się nauczyć niczego wykonywać poprawnie, sam ćwiczę od ponad roku i nie powiem, że opanowałem perfekcyjnie jakąkolwiek technike (co nie oznacza, że nic nie potrafie). I czekam na tą odpowiedź na 'resztę zastrzeżen"

A można nazwać sportem coś, w czym nie da się zorganizować zawodów? (I nie mowię tu o niemieckim shit'cie Parkouringu) Bo imo nie można, fakt, że jest to termin dosyć wygodny do użytkowania ale tak naprawdę jest błędny.

To, że jesteście najlepsi u siebie nie oznacza tak naprawdę, że jesteście dobrzy.. po prostu nie macie nikogo kto by wam pokazał co robicie źle przez co błędy zostają a potem trudno sie ich pozbyć

Nie chce mi się narazie więcej cytatów szukać.
P.S. Naucz się odmieniać wyraz "Parkour"
To czemu nie tego pisałeś odrazu? Gdybys tak zrobił to inaczej by wygladała nasza rozmowa. Filmik dałem gdyz jako poczatkujący (2 miechy to nie 3 lata) chciałem zobzaczyc co robie zle. Moi koledzy jako ze wygladaja jakby wiedzieli co wykonuja nawet nie znaja kilku nazw ich technik. Na youtube nikt mnie nie skrytykował (pisali ze nie jest tak zle a to zbyt ogólna ocena) nie powiedział co robie nie tak dlatego zeby zademonstrowac jak to miej wecej wyglada i zachecic do cwiczenia dalem to na forum. Dopisalem prosze o ocene filmików bo liczyłem na szczerą i dokładną ocene czy krytyke. Nie wiedziałem ze jest białe forum lpk .pl ale dzienks teraz juz wiem.

@ Dark Deni:
Twój filmik wymiata tylko za duzo salt mogles dodac jeszcze kilka tricków street stunts lub nawet pk.Trzeba miec niezla odwage i doswiadczenie aby wykonywac takie akrobacje. ale powiedz mi to ty wystepujesz czy twój kolega ,a moze znalazles w necie?
Tak czy owak respect for you!
@Ville
Ojej... 3 klasa gimnazjum... bo to ty stary juz jestes? Alkohol przy rodzicach mozesz pic? Samochod prowadzic? Ja mam 18 lat i dalej uwazam sie za dzieciaka... A czy ja powiedzialem ze jestes zerem ktore do niczego nie dojdzie? Dochodz sobie gdzie zechcesz.

Skoro bedac pełnoletni uwazasz sie za dzieciaka to twoja sprawa. Nie nazywaj mnie chłopczykiem bo mi wcale tak duzo do osiemnastki nie brakuje. Nie nie moge pic alkoholu i nie zamierzam gdyz nie jestem lumpem czy trampem (choc na imprezce zawsze mozna wypic ) ani nie prowadze samochodu bo nie mam prawka.
Zrozumiałem to co chciałes mi powiedziec wiec nie wysilaj sie wiecej pisaniem postów kierowanych do mnie ,a nie zwiazanych z tematem .
Cytuj:
Nie mnie oceniac czy masz kiepska technike ale SKORO dla ciebie poprawic swoja technike to nic...
Nie wiem o co ci tutaj chodzi. Jesli nie wiesz lub nie chcesz ocenic to ok ale dla mnie serio to nic poprawic technike. Troche wiecej intensywniejszego treningu technik pk i juz.
@ Zylka
Cytuj:
I wejdziesz do niej brudny i spocony. Ja jednak wolę
stracić na drogę więcej czasu, ale wyglądać jak człowiek
cywilizowany.
Jezeli nie masz kondycji to przyjdziesz zdyszany i spocony ,a co do ubrudzenia to ja zeby nie ubrudzic sie stosuje takie techniki zeby sie nie pobrudzic. Czy monkey albo salto przez murek (to nie pk ale sie przydaje) to brudzace techniki? Do tego wykonuje je w rekawiczkach wiec dloni nie ubrudze.
Ja zreszta zawsze trenie i skacze w krótkich spodenkach i podkoszulce (no zakladam cos cieplejszego w chłodne dni), a i podczas biegania do biedronki czy na jakies inne zajecie nigdy nie
wykonuje skoku ,którego musze zakonczyl rollem (taki fikołek przez bark amortyzujacy upadek w trakcie wyladowania) wiec nie grozi mi także ubrudzenie sie ziemia czy trawą. Poprostu trzeba przemyslec trase biegu i techniki tak zeby droga byla znacznie krótsza ale i zebys nie wygladal jak lump. I wtedy parkour przydaje sie na codzien.