Zobacz pojedynczy post
stary 13-10-2007, 19:48   #53
Dandrag
Użytkownik Forum

Dandrag's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ta cała wczorajsza debata to kolejny cyrk na kółkach. W pewnych momentach osoby które zadawały pytania wyglądaly tak jak by ich tam nie było. Nie mogły dojść do słowa i żeby nie reakcja osób która to oglądała w studio, pewnie 2 polityków nadal by sie przekrzykiwało. Nie wiem jak to jest żeby 2 wykształcone osoby nie mogły zrozumieć, że każdy z nich ma wyznaczony czas na swoje zdanie a mimo to zachowywały sie jak gdyby nigdy nic. To na tyle jeżeli chodzi o samo zachowanie.

Moim zdaniem debatę wygrał Tusk. Już nawet przed tym wszystkim byłem przekonany, że premier nie zabłyśnie niczym co by zmienilo jego wizerunek. Momentami zadawałem sobie pytanie czy Kaczyński w ogóle wie co mówi i czy dowiedział się o tej debacie godzine przed całym wydarzeniem. Albo jest nieoczytany, albo nie umie sładać normalnych zdań. Nie wiem jak sie do tego przygotowywał ale coś mu chyba nie wyszło. Juz w tym elemencie widać przewagę Tuska, który wiedział jakich słów i gestów używać, jak wyrażać swoje zdanie i do tego opanowywać pewne emocje.

Tyle osób wczoraj oglądało tę debatę a nasz premier tak klamał czasami że na jego miejscu bał bym sie wychodzić z domu bez ochrony Poza tym jak ostatnio usłyszałem ze PiS chce zrobić płatne studia na publicznych uczelniach bo tak sa zapatrzeni na Amerykę w ktorej tak własnie jest, to myślałem że mnie coś trafi. Tyle wysiłku żeby sie dostać i jeszcze mam za to płacić? Niedoczekanie..
15:13 Qardey [10]: ej tibia psuje kompa?
Dandrag jest offline   Odpowiedz z Cytatem