Zobacz pojedynczy post
stary 14-10-2007, 17:56   #3
cheerios
Użytkownik Forum

cheerios's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2007
Lokacja: UK

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xavierek Pokaż post
Po nabiciu 30 skilla i uzbieraniu ~200 spearów najlepiej zacząć trenować na summonie (Monk).
200 spearów ?! Pogieło Cie .. ? Lepiej kupić w Ab'Dendriel [zakładając że siedzimy w AB, większośc playerów tak robi], nie dość że zaoszczędzimy czas, to jeszcze nie tak drogo wyjdzie ..

Z tego co wiem [dawno nie skilowałem na monku pallem, więc pomyłki wybaczcie] to NAWET po tym upie nie wchodzą jakieś mega hity na 30 skillu w monka .. Wg. mnie nie opłaca się skilować na 30 skilu z monkiem. Po pierwsze ZAKŁADAJĄC że jesteśmy na nowym servie, to raczej nie można liczyć na pomoc kogoś obcego, jeżeli chodzi o postawienie monka .. Z kumplem, dobra, on robi sobie runki, my spokojnie bijemy monka.

Cytuj:
Skillowanie na non-pvp na skillach 80+ nie jest tak trudne jak mogło by się wydawać.
Zgadzam się w całej rozciągłości, dużo ludzi narzeka że no-pvp i skilowanie od 80+ śmierdzi, bo się nie da etc, a tak naprawdę mówią to ludzie NIE UMIEJĄCY grać na no-pvp .

Cytuj:
Idziemy z summonem na geomancera, Trapujemy go w takim miejscu, aby bił on monka (który musi stać naprzeciwko niego) a my stojąc po skosie (jak na zdjęciu) bijemy geomancera.
Nigdy nie praktykowałem, ale z tego co mi kumpel mówił, on nie odchodził na afk, bo co chwilę respiły mu się guardy etc i trza to było wybijać.

Nie mam ochoty już cytować, ale uważam że DOPIERO na 60lv 15mlv to z deczka przegięcie .. Ja biegałem z 15 mlv od 48lv ; >

Co się tyczy POH'a to stwierdzam że jeżeli chodzi o exp, zależy jak trafimy. Duża liczba osób mówi że POH śmierdzi, bo lata tam pełno osób. Jedni mówą że mało osób biega, z uwagi na GS'y . Śmiem twierdzić że jedni i drudzy mają dużo racji, bo zależy to od tego jak trafimy. Raz chciałem na probę zrobić nockę na POH'u [maniac plx ] i biegały ze mną ledwo co 2 osoby, a to i tak tylko do 1 w nocy. Kilka dni po tym wydarzeniu znowu zrobiłem nockę i robiłem ją w towarzystwie 2-3 osób. I tak był niezły exp/h bo 2-3 osoby nie są jakoś strasznie dużo wybić i zabrać. Resp też nie jest jakiś super wolny, więc całkiem fajnie można expić.
Ogólnie kilka byków rzuca się w oczy i widać że nie grałeś jakoś dłużej palkiem . Ciekawostki, taktyki i nie opisałeś miejsc do expienia dla Pacc. Jeżeli chcesz stworzyć naprawdę dobry poradnik to musisz mieć WŁASNE doświadczenie. Takie ' zapożyczanie ' zdjęc nie robi wrażenia takiego jak byś materiały zbierał sam.

Nie zwykłem oceniać poradników, a w tym przypadku nie widzę powodu aby przywarę zmieniać .