Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _Omen_
na jaka przyszłość? zamkna go od razu w pierdlu i idzie na ścięcie czy coś.
|
Widać niektórzy jednak nie umieją wyłapać ironii.
A poważnie to jestem przeciw. Kara śmierci nie jest rozwiązaniem. Bo co to niby nikomu da? Sprawiedliwość? Zabiją takiego i co dalej? Cofnie to do życia osobę/osoby (jeśli morduje już ludzi seryjnie, to raczej nie za bardzo mu zależy na życiu) które zabił? Nie, więc dożywocie spokojnie powinno wystarczyć. Przegnije to w więzieniu, aż do śmierci. Dla mnie jest to nawet gorsze niż kara śmierci (różne rzeczy mogą człowieka spotkać w więzieniu). A co do argumentów za, ponieważ jakieś gówniarze latają po ulicach z kosami i tną ludzi jak trawę, to wystarczy mocniej zaostrzyć prawo, wtedy gównarzeria schowa nożyki do szafki w kuchni i będzie siedzieć grzecznie. Po prostu prawo w Polsce jest zbyt łagodne i młodym wisi to czy dostaną prokuratora czy co innego. Ba, dla nich to nawet super elo joł wyczes jest. A co do psychopatów, najpierw powinno ich się leczyć. Jeśli nie to nie skutkuje, wtedy po prostu takiego się zamyka w zakładzie i po robocie, siedzi tam i dostaje takie strzały że jedyne co będzie potrafił zrobić to ślinić się na podłogę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
A za czyje pieniądze? NASZE, oczywiście. W dodatku znajdź mi psychopatę, na którego takie leczenie działa...
|
Płacimy za własne bezpieczeństwo, proste. A jeśli chcemy ich zabić tylko dlatego, żeby zaoszczędzić trochę pieniędzy, to niewiele byśmy się od nich różnili...