Cytuj:
Oni krzyczą "On żyje!", co wskazuje że nie wiedzieli czy ma szanse przeżyć, czy był już martwy, lub czy udaje rannego by ich zabić. Normalnie w takiej sytuacji zwykły wieśniak ominął by go z daleka, a nie zabrał do domu. No ale to już jest czepialstwo.
|
Kiepska zasadzka - wbijać sobie miecz i krwawić wokół by obrabować kogoś ;P
Poza tym - tak naprawde cyz ktoś by wziął go ze sobą, czy nei to by zależało od danej osoby.
Cytuj:
Jeśli chodzi o bardziej poważny i mniej czepialski błąd to duga częśc wypowiedzi, gdzie wieśniacy krzyczą "Lekarza!". Sam wskazałeś na to żę żecz dzieje sie na wsi, a jak niektórym wiadomo, na wsi szczególnie w czasach średniowiecznych (i mówie to pomimo że wiem iż wszystko dzieje się w świecie Fantasy) nie było lekarzy (raczej nawet w świecie fantastycznym), owszem nieliczne wioski miały swych znachorów, tzw. babki, czy innych ludzi tego typu. Lecz nazwa lekarz, raczej sie do nich nie odnosi (w każdym bądź razie nie powinna).
|
Noo coś w tym jest.
Tak naprawdę to chciałem na początku coś innego dać, potem to na wieś wpadło i tak sie skończyło - a ten okrzyk jakoś mi wtedy umknął.
Zmienie jak wróce

na Znachora
Cytuj:
samozwańczy mistrzu fabuły (żarcik),
|
Jeszcze ktoś pomyśli, że to na serio
Cytuj:
Fake niesamowity! Rekrutacja jeszcze otwarta?
|
Niestety już nie.
Sam się zaczynam obawiać czy wsio upchne.
|
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime
eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.