Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Jeśli jesteś wierzący, to po samobójstwie czeka Cię (według Twojej wiary) piekło
|
No nie zawsze piekło. Tak jak napisałeś to zależy od wiary. Niektórzy np. mogą być zwolennikami apokatastazy ;p
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin
Więc po cholerę oddawać to co dostaliście?
|
A gdy ktoś da ci gówno to też go nie oddasz?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez NervGal
Samobójcy to idioci, którzy uciekają od problemów, zamiast je olać/rozwiązać. Są tchórzami, którzy nie potrafią zmierzyć się z życiem.
|
Zajebisty jesteś, koleś, ale zwróć uwagę na to, że nie każdy ma jednakową psychikę. Niektórzy, z tą słabszą, nie mogą poradzić sobie z takimi rzeczami, z jakimi Ci z silniejszą nawet się nie przejmą. Nie lubię takiego przekreślania ludzi ze względu na to jacy są. To tak jak byś powiedział, że niektórzy są idiotami bo mają rude włosy.
Cytuj:
Nie powinni go w ogóle dostać.
|
A prosili się?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kenixia
Czasem powalają mnie na kolana blogi nastoletnich "dzieci" które piszą jakie to ich zycie jest zue i że sie powieszą ; (. Chyba nigdy w zyciu nie słyszeli co to problemy i jak niektórzy chcieliby móc żyć.
Problemy, ludzie, PROBLEMY!? Większośc z was wyolbrzymia sobie te jakieś h u j o w e powody żeby tylko być kól. Zamknijcie sie w szafie, przemyslcie jeszcze raz to może wam przejdzie.
|
Tak jak napisała Chesterkaa, każdy inaczej przeżywa różne sytuacje. Wartości to coś co ludzie przypisują różnym rzeczom, ale nie znaczy to, że istnieją one poza ich umysłami. Tzn. to co dla Ciebie jest ładne, dla mnie może być brzydkie. To na co ty machniesz ręką mnie może załamać. Dlatego takie kpiny są nie na miejscu.
Fakt, te ' przypadki z blogów' są szczególne. Takie żalenie w celu uzyskania współczucia i moim zdaniem małe jest prawdopodobieństwo, że taka nastolatka żaląca się naprawdę popełni samobójstwo, ale jak mówiłem nie ma sensu z tego kpić.
Co do mnie to według mojego światopoglądu, mojej wiary po śmierci nie ma nic. Brak świadomości.
Edit:
@up
Patrz wartościowanie.