Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel
A gdy ktoś da ci gówno to też go nie oddasz?
|
No to masz zajebisty system wartości skoro porównujesz życie do gówna. Zastanów się trochę, co?
Cytuj:
Zajebisty jesteś, koleś, ale zwróć uwagę na to, że nie każdy ma jednakową psychikę. Niektórzy, z tą słabszą, nie mogą poradzić sobie z takimi rzeczami, z jakimi Ci z silniejszą nawet się nie przejmą. Nie lubię takiego przekreślania ludzi ze względu na to jacy są. To tak jak byś powiedział, że niektórzy są idiotami bo mają rude włosy.
|
Ludzie ze słabą psychiką udają się do lekarzy. Ci im przepisują antydepresanty i mogą na chwilę zapomnieć o swoich problemach.
Znam ludzi, którzy przez takie błahostki wdupili się w narkomanię i wyszli tylko dlatego, że zmienili podejście to życia. Mieli nadzieję, że nie oddadzą "złotego strzału".
Cytuj:
Tak jak napisała Chesterkaa, każdy inaczej przeżywa różne sytuacje. Wartości to coś co ludzie przypisują różnym rzeczom, ale nie znaczy to, że istnieją one poza ich umysłami. Tzn. to co dla Ciebie jest ładne, dla mnie może być brzydkie. To na co ty machniesz ręką mnie może załamać. Dlatego takie kpiny są nie na miejscu.
Fakt, te ' przypadki z blogów' są szczególne. Takie żalenie w celu uzyskania współczucia i moim zdaniem małe jest prawdopodobieństwo, że taka nastolatka żaląca się naprawdę popełni samobójstwo, ale jak mówiłem nie ma sensu z tego kpić.
|
Ja bym to nazwał inaczej- problemy z poczuciem własnej wartości oraz brak miejsca w społeczeństwie spowodowany ograniczeniem kontaktu z rówieśnikami podczas dojrzewania psychofizycznego.