Zobacz pojedynczy post
stary 21-10-2007, 18:14   #126
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori
W owym temacie - tak. Dzięki doświadczeniu wiem o czym mówie.
A co? Ciachnąłeś się żyletką, bo świat ci dał po dupie? To nie jest doświadczenie, to jest niedojrzałość. A jeśli chcesz powiedzieć, że to nie mój interes, to przyznam ci na wstępie racje - to nie mój interes. Tylko że bez rozwinięcia argument jest nic nie warty. Ale lepszy być możesz - to inna kwestia.
Cytuj:
Niby czemu? Bo mam inne poglądy? Równie dobrze moge Ci powiedzieć byś przestała "pieprzyć", iż świat jest piękny.
Problem w tym, że świat nie jest ani piękny ani zły. Świat po prostu jest. Możesz go mienić neutralnym, choć nie mam pewności, czy to trafne. Po prostu jedni ludzie znajdują w nim piękno, inni cierpienie = )
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Poza tym samobójstwo jest lichym wyjściem, nie żyje się dla siebie, tylko dla innych.
Jeśli Ty żyjesz dla innych, to Ci współczuję. W gruncie rzeczy każdy jest złym i niedobrym egoistą, bo to naturalne i sensowne. Dawanie radość innym jest dawaniem jej sobie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xoz
Życie nie ma sensu, a celem jest śmierć czy ktoś tego chce czy nie.
Jeśli Twoje życie nie ma sensu, to idź się zabij od razu. Życie ma przynajmniej jeden podstawowy cel, a ja wyróżniam nawet dwa.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atimcia
Nie musisz lubić osoby która jest marudna, czy też pesymistą... ale toleruj ją
Mylisz tolerancję z poszanowaniem rozmówcy.
Cytuj:
Ostatnio, przy takim stanie było trudniej powstrzymać chęć może nie tyle zabicia się co okaleczenia.
Odsyłam do psychologa. Z autopsji wiem, że to nie jest normalne. I można z tego wyjść.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-sin
Czy on nas nie kochał? Czy znudziliśmy mu się?
Tacy ludzie mogą uzyskać pomoc, nie jest to wielka filozofia.

Amen.

Ostatnio edytowany przez ripper - 21-10-2007 o 18:15.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem