Zobacz pojedynczy post
stary 21-10-2007, 20:52   #130
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
PS: Samobójstwo to zdecydowanie znak niedojrzałości bo (chociaż statystyk nie widziałem) najczęściej zabija się młodzież poniżej 20 roku życia.
Odniesienie do wypowiedzi Korektora:

Wikipedia:
W Polsce na jedną kobietę, która popełniła samobójstwo przypada 5 mężczyzn-samobójców. Najczęściej popełniane są samobójstwa w wieku 45–60 lat.

Cytuj:
Starajcie się je rozwiązywać, a nie odrazu stawiać sprawe za przegraną. Jeżeli są to oceny to wyłączcie tibie i komputer, a weźcie do ręki książke
Ile razu mam powtarzać, iż dla większości ludzi ocena w szkole to nic? A już na 99% nie przyczyna zabijania się.
Jak już wspominałem, często brakuje sił do walki z poważnymi problemami, za śmierć kogoś bliskiego raczej nie odpowiadasz Ty. Chyba, że zginie w wypadku z Twojego powodu, ale to już inna sprawa - inna depresja.
Jak już wspominałem - istnieje pare odmian depresji - te które są wynikiem traumatycznego przeżycia i nie mają na celu zwrócenia na siebie uwagi, często bywają poważnymi próbami, są też jeszcze gorsze, które cechują się nienawiścią do samego siebie przykładowo z powodu straty kogoś bliskiego z powodu własnej winy, osoby takie mogą udawać szczęśliwe, a po próbie nawet udawać wrócenie do pełnego zdrowie psychicznego tylko dlatego by spróbować ponownie. Są też chęci zwrócenia na siebie uwagi - często to tylko "straszenie" śmiercią.
Kiedyś ktoś powiedział:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"