Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ectoplasma
Problemy z klawiatura C.D.
Pare dni temu, ktos juz pomogl mi rozwiazac moj problem, lecz nadal powraca. Chodzi o e, c, o pisane z ALT'em. Otwiera mi sie kolejno Excel, kalkulator, kalendarz. Wczesniej cos pokombinowalem, przy jezyku i klawiaturze na pasku zadan i dzialalo wszystko normalnie ale musialem to robic za kazdym razem kiedy wlaczalem komputer. Teraz wykonuje te same czynnosci co poprzednio i te 3 polskie znaki nie chca mi dzialac. Poszukalem na googlach problemy zwiazane z moim i albo nikt nie wiedzial jak pomoc, a jesli wiedzial - bylo to tak opisane, ze nic nie zrozumialem. Niestety jestem kompletnym laikiem jesli chodzi software, wiec znow prosze Was o pomoc.
Chcialem dodac, iz przeszukalem naprawde duzo for na necie, zanim znow napisalem posta tutaj. Ktos wspomnial, ze to moga byc stery od grafy, no to zainstalowalem nowe. Dalej nie dziala. Moze to cos pomoze.
edit:
Co do myszek optycznych, rzeczywiscie wariuja na podkladkach ale zalezy jakich. Probowaliscie taka myszka jezdzic na lustrze? Albo czyms dobrze odbijajacym swiatlo? Niektore podkladki sa zrobione z plastikopodobnych tworzyw odbijajacych swiatlo, przez co takie myszki wlasnie potrafia wariowac. Sam mialem taki problem. Najlepiej zainwestowac w podkladke pochlaniajaca swiatlo, koloru czarnego z jakiegos porzadnego materialu.
|
Hm, w zasadzie ostatnia deska ratunku. Jeden z użytkowników po zastosowaniu się do mojego poradnika odnośnie optymalizacji XP powiedział, że naprawiło mu to wyświetlanie jednego ze znaków diakrytycznych (czyli ś, ć, ź itd.). Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ale spróbuj - może i tobie pomoże. Link znajduje się w podpisie.
Co do myszek optycznych, to chyba oczywiste jest, że im dziwniejsza podkładka, tym dziwniejsze zachowania myszy. Najlepiej, aby mysz poruszała się na płaskim blacie, bez rys, nacięć czy też wyraźnych brudów. Po prostu utrudnia to odczyt przemieszczenia i stąd te wariacje.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Mam dwa dyski, 250 i 80gb.
250 - master - zainstalowany Windows XP Pro + kilka partycji na muzykę, filmy i inne badziewia
80gb - slave - pusty, chcę zainstalować na nim Ubuntu 7.10
Mój problem jest następujący, kiedy zaczynam instalować Lina, Alternate CD wywala się na "Select and Install Software", gdzieś w necie znalazłem, że jest to wina zbyt małej partycji, ale chyba mnie to nie dotyczy, jeżeli przydzieliłem dla / 75gb (4gb swap, reszta odłogiem).
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
|
A drugi dysk jest widoczny z poziomu Windy? Może spróbuj podpiąć pod osobną taśmę. Na twoim miejscu po szczegółową pomoc popytałbym na forach linuksowych, myślę, że tam będą w stanie udzielić ci znacznie więcej informacji.