Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radix
@topic
Coz - niezbyt sie cieszylem ze zwyciestwa PO, ale zobaczymy jak to teraz bedzie. Co do wieeelu uzytkownikow, ktorzy wyzywaja, krytykuja, ublizaja PIS. Ciekawi mnie, czy faktycznie potraficie uzasadnic swoja opinie (i nie mowcie mi tylko, ze nie spelnili wszystkich obietnic, bo nikt tego nigdy nie zrobil). Duza czesc z was zachowuje sie jak taka pewna kobieta w wywiadzie z bialoczerwonego miasteczka, ktore zorganizowal Giertych. Uwazala, ze PIS to zlo, a Kaczynscy caly czas robia cos okropnego. Gdy poproszono o podanie przykladu, to kobita sie zaciela i nie wiedziala co odpowiedziec. Rozumiem, ze kazdy moze popierac inne partie, ale obserwuje pare tematow tutaj i stwierdzam, ze panuje jakas moda na "pojazd" Kaczynskich. Polska jeszcze nie dorosla do normalnosci. Stolki sie zmieniaja, a u nas dalej bieda, nedza, agresja i caly inny syf. Coz, cala reszta jest dobra do rozmowy tylko przy piwku. Pozdrawiam zatem i milego wieczoru.
|
Mogę Ci podać kilka argumentów przeciwko PiS-owi:
1.W ciągu dwóch lat ich rządów chleb podrożał o 0,7 gr. Nie cytuje tu Tuska, wiem to, bo codziennie rano chodzę do piekarni i widzę wzrost cen.
2.Opinia Europy o Polsce. Niemal wszystkie zagraniczne media "odetchnęły" i pozytywnie oceniają wyniki wyborów. Kaczyński miał za granicą opinię populisty i nacjonalisty, zaborczego przywódcy niezdolnego do normalnych rozmów i negocjacji (padło tu nawet określenie "Stalingrad Kaczyńskich").
3.Autostrady. A konkretnie ich brak. Jeśli sukcesem można nazwać słynne otwarcie 500m. odcinka autostrady przez min. Polaczka to jest to co najmniej śmieszne.
4.Niekonsekwencja w zapowiedziach o koalicji. "Nigdy nie będziemy rządzić z Samoobroną". Dotrzymali słowa?
5.Frekwencja na wyborach- dlaczego Polacy poszli głosować? Bo mieli dość robienia z Polski pośmiewiska na oczach całego świata! Cała Europa gratuluje Polsce nowego rządu!
Nadal twierdzisz, że nie ma argumentów przeciwko PiS-owi?