Zobacz pojedynczy post
stary 22-10-2007, 21:15   #73
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
Mogę Ci podać kilka argumentów przeciwko PiS-owi:
1.W ciągu dwóch lat ich rządów chleb podrożał o 0,7 gr. Nie cytuje tu Tuska, wiem to, bo codziennie rano chodzę do piekarni i widzę wzrost cen.
2.Opinia Europy o Polsce. Niemal wszystkie zagraniczne media "odetchnęły" i pozytywnie oceniają wyniki wyborów. Kaczyński miał za granicą opinię populisty i nacjonalisty, zaborczego przywódcy niezdolnego do normalnych rozmów i negocjacji (padło tu nawet określenie "Stalingrad Kaczyńskich").
3.Autostrady. A konkretnie ich brak. Jeśli sukcesem można nazwać słynne otwarcie 500m. odcinka autostrady przez min. Polaczka to jest to co najmniej śmieszne.
4.Niekonsekwencja w zapowiedziach o koalicji. "Nigdy nie będziemy rządzić z Samoobroną". Dotrzymali słowa?
5.Frekwencja na wyborach- dlaczego Polacy poszli głosować? Bo mieli dość robienia z Polski pośmiewiska na oczach całego świata! Cała Europa gratuluje Polsce nowego rządu!

Nadal twierdzisz, że nie ma argumentów przeciwko PiS-owi?
Też nie jestem za PIS ale to zbyt mało argumentów. PIS skupił się głównie na walce z korupcją i postkomunizacją. Chciał rozliczyć się z przeszłoścą innych zaniedbując tym samym aktualne sprawy narodu. Troche się boje rządów Tuska (tej prywatyzacji szpitali) ale ich poparcie dla przedsiębiorców może oznaczać znaczny spadek bezrobocia. Obyś teraz też chodziła sumiennie do piekarni i sprawdzała aktualne ceny chleba. I nie żal się jeżeli ten rząd zawiedzie ,bo wszystko jest możliwe. Co do koalicji z samoobroną - gdy twój rząd miałby się rozpaść ,a jedynym wyjściem jest poddanie się albo koalicja z rzekomym ,,warchołem" to co byś wybrała? Opinia o Polsce może być jeszcze gorsza jeżeli Tusk okaże się kolejnym ,,tyranem".
@Down:
Cytuj:
Prywatyzacja szpitali, to tylko hasło pod publiczkę, żeby zniechęcić ludzi do głosowania na PiS.
???

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 23-10-2007 o 02:00.
Rotherdamie jest offline   Odpowiedz z Cytatem