Moda na bycie Rookstayerem.
Witam.
Jeszcze choćby 2 lata temu, większość publiki grającej w tibie wprost wyśmiewało Rookstayerów, wyzywając ich od n00bów, frajerów bojących sie czyhających na nich zagrożeń mainlandu, czy w najgorszym razie ludzi ułomnych niewiedzących co/kto to jest Oracle, bądź nieumiejącymi odbyć z nią podstawowej 'rozmowy'.
Sam osobiście rozpoczełem tą inspirującą i najciekawszą przygodę jaka mi się niewątpliwie przytrafiła w tibii, w grudniu 06' chociaz Rook inspirował mnie już od dłuższego czasu. Ta przygoda trwa do dziś, lecz jakby to ująć. Duzo graczy, ktorzy tak jak juz napisalem wyzej, wyśmiewali, poniżali. A dziś?
Zostali 'Rookstayerami'.
Napisałem to słowo w nawiasie, bo jak wielu wie, w dzisiejszych czasach nie każdego można nazwać rookstayerem, który tylko przekroczył 8 level i jest 'no vocation'.
To jest horror co się dzieje, praktycznie co 3-ego, 4-ego gracza jakiego spotykam po drodze to gracz powyżej 8 levela.
Nastąpiła niewątpliwie moda na bycie Rookstayerem.
Ten post to nie jest jakaś marna prowokacja z mojej strony, to poprostu nasuwające sie pytania, dlaczego ostatnio tak wielu graczy wyemigrowało z maina na rooka?
Poniekąd odpowiedzi znam, tak tak:
- Ostanie update'y.
- Addony, potwory, większe hity.
Ale tak głębniej, dlaczego akurat Rook? Skoro na mainie za każdym razem dokonywane jest wiecej. Kiedys spotkać Rookstayera było czymś więcej, niż jest teraz...
Jakby tego było mało granie na bocie... kiedyś tego nie było tu na tej pięknej wysepce, albo i było, ale nie w takim stopniu jak dziś.
Dlaczego niektórzy, kiedyś wyśmiewający Rookstayerów, dzisiaj sami nimi jesteście?
Wiem ze gra tutaj dla wielu jest inspirująca i niezapomniana, aczkolwiek wiem, że wielu graczy dzisiejszych 8-20 leveli + większości używających wspomagaczy pod nazwą cave-botting, gra tutaj poprostu bez celu. I właśnie się zastanawiam dlaczego?
Proszę o nie pisanie durnych postów:
- Gram na rooku, bo lubie.
Bo takie już tematy były: "Co was trzyma na rooku", itp.
Chciałbym tutaj dostrzec jakieś głębsze słowa, dlaczego? dlaczego kiedyś nie, a dziś tak? dlaczego moda Rookstayerów? Dlaczego tak jest? I wiele wiele innych...
Pozdrawiam
Darushu.
Dziękuje za wszystkie odwiedziny
Chcesz wyrazić swoje własne zdanie na temat mojej osoby?
Zapraszam!
Wstaw mi notkę!
Ostatnio edytowany przez darushu - 23-10-2007 o 00:35.
|