Zobacz pojedynczy post
stary 23-10-2007, 01:10   #535
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Witam!

Podłączyłem dwa komputery w sieć, stacjonarny PC (serwer) i do niego laptopa. Udostępnilem internet i działa on bez problemu na lapku. Problem pojawia sie gdy chce pograc w jakąś sieciową gierke na laptopie w internecie (WoW, Tibia, ET, Americas Army). Mianowicie, na przykładzie WoW'a wpisuje login, haslo i wszystko gut, hasło przyjmuje (authenticating itp pisze) i pojawia sie to okienko "Sucess!". Z tym okienkiem juz moge sobie czekać do śmierci bo dalej juz nie trybi, nie wchodzi do menu gdzie postacie wybieramy. Podobnie jest z Tibia. Na liste postaci wchodzi, ale do gry juz nie, cały czas tylko connecting to game world. W ET podobnie serwery widzi ale juz połączyc sie nie może (Awating Connection.....1+x).
Teraz moje pytanie.
Czy na PC stacjonarnym musze jakies opcje udostępnić, żeby mi zaczęło to działać? Na PC Stac. sie ładnie loguje i grać można, niestety na lapku juz nie. Tak jakby nie chcialo na serwer gry wejsc, bo cos blokuje. U qmpla do radiówki jak podłączyłem to działało wszystko wporząsiu, tylko u mnie taki zonk. <lol>.
Komp PC - win xp
Laptop - win vista
Internet radiówka.
Jak coś wiecej bedzie potrzeba wiedzieć to zaraz napisze.
Pozdrawiam
Grue
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem