@Darkus Svenus
Ja nie mowie, ze PiS byl idealny i wszystko robil dobrze. Stwierdzilem tylko, ze duzo osob nie potrafi zargumentowac swojego najazdy na PiS. Nie mowie, ze wszyscy, ale duza czesc poprostu podaza za tlumem/rodzina/znajomymi. Nie trzeba byc politologiem, aby miec swoje wlasne zdanie i umiec je uzasadnic. Co do prezydentow i innych pionkow - przeciez duza wiekszosc z nich pokonczyla zawodowki, nie ma matur itp itd. Jeden jest alkoholikiem, drugi ma wade wymowy, trzeci jest zydem, czwarty to komuch, piaty nie zna hymnu, szosty blablabla. Mowie - Polska nie dorosla jeszcze by zylo sie w dostatku. Bawia mnie natomiast komentarze niektorych ludzi z telewizji. Zbigniew Holdys stwierdzil, ze byl na wyborach tylko raz (nie liczac tych wyborow). Nawet w 89 nie pofatygowal sie mimo sytuacji jaka byla. Teraz nagle wielkie zbulwersowanie i az musial isc glosowac... Jesli teraz jest gorzej jak przed 89 to wybaczcie - czegos nie rozumiem. Mozna zalozyc ogolny temat o polityce i tam prowadzic konwersacje.
Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci,
Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę,
Bo wstydem jest nie szanować
Tego co dla innych święte.
Słabością jest duma, jeśli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty,
Który czuje, a los dla niego jedyny...
|