Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2007, 20:23   #13
Jompi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 12 2006

Domyślny

Większość wypowiedzi odnosi się negatywnie do tego co napisałem wcześniej. Ale zobaczcie wyniki z głosowania, większość chciała by mieć lepsze zabezpieczenia poczas logowania. To po pierwsze. Po drugie chciałem dodać że zostałem zhakowany nie przez własną głupotę (żadnych śmieci nie ściągam, nikomu pasów nie daje i nie używam bootów) nie mam pojęcia w jaki sposób ktoś wszedł na moje konto. Co się tyczy tabeli kodów to pomysł ten ściągnołem z zabezpieczeń banku PKO BP Inteligo, wiem że tam jest taki i bardzo skuteczny. Po wykonaniu jakiej kolwiek operacji wyskakuje okno z żądaniem podania kodu numer taki a taki z tabeli która jest w ręku a nie na kąpie. nie zajmuje to nie wiele czasu a jest bezpieczne, gdyż żaden haker nie będzie miał tabeli tylko właściciel kąta. Dotyczy to logowania jak też wszystkich operacii dokonanych w ustawienia kąta na stronie internetowej. W tą grę grają rużni ludzie, i tacy co wiedzą wszystko lub prawie wszystko o komputerach i tacy co umieją włączyć tylko komputer. A więc trzeba aby wszyscy byli zabezpieczeni, nawet przed swoją głupotą jak to nazywacie, ja zaś bym to nazwał niewiedzą lub nierozsondną ciekawością. Nie znam się na hakowaniu ale myślę że wystarczy wejść na dziwne strony przez ciekawość i już to wystarczy. Teraz trochę o sms-ach. Zobaczcie jakie horendalne ceny za GP trzeba płacić aby kupić wyposażenie, przeliczcie teraz ile to kosztuje na złotówki 1C = 3,5 zł na aukcjach internetowych. Hakerzy, bo jak myślę tylko tacy sprzedają na aukcjach, zarabiają niezłe pieniądze. Kto z graczy mozoląc się ciuła GP zbiera i potem je sprzedaje? Jest zasada łatwo przyszło łatwo poszło. Natomiast gdyby można było kupić sms-em za 3 zł zbroję albo inne wyposażenie to po pierwsze nikt by nie kupował CC na aukcji a powtóre, nikt by go nie hakował kont bo i tak nic z tego by nie miał (myślę o hakowaniu serwerów od środka a nie pasów gracza) Moje konto najprawdopodobniej zostało zhakowane od środka, gdyż na kąpie mam inne kąta z innymi numerami i one nie zostały ruszone.Podsumowując, co byście nie pisali to i tak uważam, że Cipsoft specjalnie nie zwiększa zabezpieczeń (jet to takie proste rozwiązanie), żeby ludzie grali dłużej. Może innym razem zrobie sondę dotyczącą ilości haków i z czyjej winy.
Pozdrawiam
Jompi jest offline   Odpowiedz z Cytatem