Cytuj:
chodzi raczej o wiekszy dystans do swiata, jest to chyba najbardziej przydatne dzialanie psychodelikow.
|
Do tego nie potrzeba narkotyków.
Cytuj:
a dla mnie jest dziwne ze ktos kto nigdy w zyciu nie widzial ziolka i nawet nie ma pojecia o tym lekkim narkotyku wypowiada sie w tym temacie
|
A dla mnie:
1. osoba, która mówi, że nie można wypowiadać się na temat narkotyków jeżeli nigdy się ich nie spróbowało jest hipokrytą, jeżeli przed użyciem trutki na szczury nie spróbuje jej w celu upewnienia się czy faktycznie działa.
2. jest dziwne że ktoś o coś oskarża, a nie ma żadnych dowodów na poparcie swoich oskarżeń.
Cytuj:
nie ma ludzi ktorzy nie cpaja, sa tylko tacy ktorzy nie zdaja sobie z tego sprawy
|
To zależy od tego jak definiujesz narkotyki.
Cytuj:
Narkotyk to potoczne określenie niektórych substancji psychoaktywnych.
Ze względu na potoczność tego słowa, różnice kulturowe, poglądy społeczeństw, stany prawne itp. nie ma jednoznacznej definicji słowa narkotyk. Najczęściej narkotykami nazywa się:
* substancje, których przyjmowanie powoduje po jakimś okresie używania uzależnienie fizyczne: opiaty i opioidy, np. morfina, heroina, fentanyl; benzodiazepiny
* wszystkie substancje psychotropowe, które aktualnie są nielegalne (tzw. "policyjna definicja narkotyku"),
* substancje przyjmowane przez niektóre tylko grupy społeczne w celu czasowej zmiany nastroju, przy czym nie są to substancje powszechnie akceptowane w społeczeństwie.
|
za
http://pl.wikipedia.org/wiki/Narkotyki (podkreślenia moje).