Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PanKracy
Mnie też wkurzają ludzie którzy nie mają pojęcia o narkotykach (oraz o tym co piszą) i powiem ci ze ty należysz do tej grupy. Jak możesz pisać że papierosy są 100x gorsze od marihuany, nie wiedząc nic o tym? Wypalenie jednego skręta z marihuaną to tak jakbyś wypalił paczke papierosów. Mało tego - nie widziałem jeszcze człowieka palącego papierosy, który sie "zawiesza" tak jak to sie dzieje w przypadku palenia marihuany. Poza tym, marihuana często jest hodowana w warunkach sztucznych, czyli rośnie sobie w jakimś plastiku, dostaje litry nawozów, ma zapewnione sztuczne światło, przez co bardzo różni się ona nie tylko wyglądem ale i jakością. Twój tok myślenia jest bardzo okrojony, wiec zanim wdasz sie w dyskusje dowiedz sie cos na jej temat
|
piszesz mi tu o skrętach(pierwszy raz slysze ze skret jest porownywalny do paczki papierosow- bajka), piszesz rowniez o chemi zawartej w marihuanie tylko ze nie wiesz o tym ze marihuana dzieli sie na dwie grupy: chemiczne i czyste. chemiczne rzeczywiscie maja silniejszy wplyw na wizje jakie powstaja w glowie czlowieka i czesto mozna sie przy niej "zwiesic" ale napewno nie jest bardziej uzalezniajaca od papierosow. zas czysta marihuana nie jest wcale toksyczna jedynie samo to ze wdychanie dymu jest w jakis sposob niezdrowe(stanie przy ognisku jest rownie niezdrowe).
Mało tego - nie widziałem jeszcze człowieka palącego papierosy, który sie "zawiesza" tak jak to sie dzieje w przypadku palenia marihuany
zle mnie zrozumiales tu nie chodzi o te zwiechy tylko o to ze papieros jest bardziej uzalezniajacy i toksyczny od marihuany
edit: piszac to wszystko nie chce w zaden sposob zachecac do palenia marihuany. szczerze mowiac nawet nie jestem za zalegalizowaniem lekkich narkotykow. wedlug mnie kazda uzywka jaka by nie byla (uzalazniajaca czy nie ) jest zla i powinna byc zabroniona. uwiezcie mi ze widok narkomanow (niezaleznie co brali) bywa naprawde przykry szczegolnie jesli ma to miejsce w najblizszym otoczeniu (nie to ze ja znam takie chore otoczenie xD).