Wnerwiony działkowicz
HP:300
Exp:500
Loot:1-30gp, Shovel, Sickle, Hoe, Scythe, Bunch of wheat(rzadko) Strawberry(niebywale rzadko),Dead Mole (martwy kret) (maskarycznie niebywale rzadko)
Odgłosy:Wypieprzaj z mojej działki!!!Zostaw te truskawki gnoju...
Atak:Atakuje łopatą, i rzuca martwymi kretami
Taktyki:Najlepszą taktyką jest walka na dystans najlepiej z SD
Występowanie:Najczęsciej spotykani są oni przy polach ze zbożem, w grupach 1-3, a na rooku 4-8.
Tomcio Grubasek
HP:200
Exp:220
Loot:10-100gp,Różnorakie częsci samochodowe, Klocki hamulcowe firmy Callahan(rzadko),Mały samochodzik(niebywale rzadko)
Odgłosy:Chcesz qpić klocki hamulcowe???!!!Kupuj H**u albo wypierdzielaj stąd
Atak:Najczęsciej rzuca się poprostu na graczy przygniatając do ziemi, atakuje też z pięści.
Taktyki

owiedz mu że chcesz kupić te jego klocki hamulcowe to on się zatrzyma i zacznie z toba handel to ty wtedy go szybko atakujesz (najlepiej z SD)a on się nawet tego nie spodziewa.
Występowanie:Biuro w Podziemiach Edron
Ciekawostka:Jeżeli wypadną ci wszystkie częsci samochodowe, 4 Klocki hamulcowe i samochodzik to mozesz pójść do mechanika (na wyspie Mechania)i za drobną zapłatą (100000k) zrobi ci samochód i bedziesz wtedy zapierdzielał szybciej niż jakiś High lvl z BoHami time ringiem i strong heastem
Kolo z pod monopolaka
HP:50
Exp:30
Loot:1-2 może 3gp, pusta butelka, rozbita butelka, Piwo(rzadko), Winko BYK(niebywale rzadko)
Odgłosy:Szefie, daj mi 10gp bo zabrakło mi do winka.Bleoaeabeloadaoe(bełkot pijaka)
Atak:Atakuje tylko wtedy kiedy nie dasz mu nic kasy, atakuje szyjką od butelki jeżeli trafi cię w tętnice to będzie źle.
Taktyki:Najlepiej rzucić mu 10gp i se pójść dalej odważniejsi mogą po prostu pójść z nim na solo, ale uwaga często występują w grupach.
Występowanie:Najczęsciej przed sklepami w których sprzedawane są napoje alkoholowe. Czasami zdarza się, że można ich spotkać poza miastami.Występują w grupach 1-3.