Cytuj:
To może dorzucę kolejnych parę groszy. Katapulty działają na podobnej zasadzie, co ręczna broń miotająca. Mamy broń oblężniczą, mamy mury, korzystamy z nich. Taka katapulta ma cholernie daleki zasięg i mogłaby zmieść całkiem spory oddział, zarazem nie narażając obsługi na dostanie się w pole rażenia strzał. Orkowie na murach mogliby z powodzeniem odpierać atak.
|
Taaaak, ale ci orkowie postanowili nie bronić się tak jak ich poprzednicy (dwie twierdze wcześniej padły) i zrobić coś czego elfowie się nie spodziewają.
Cytuj:
Wystawianie tylko łuczników i to w pierwszym szeregu to czysta głupota. Nawet, jeśli mamy do czynienia z elfami, które doskonale radzą sobie z bronią sieczną. Jeśli tak robisz, to stawiaj przed nimi konnicę (lub przynajmniej kilka szeregów piechoty), która mogłaby roznieść szarżującego przeciwnika. Grecy mieli doprawdy doskonałą formację - Falangę. Tacy żołnierze roznosili wrogów na butach, gdy dostatecznie się rozpędzili.
|
Tamten oddział elfów nie atakował twierdzy. Patrolował i przecinał drogę, nie spodziewał się, że będzie musiał się bronić.
Cytuj:
Braki fabularne zdają się być nadrabiane przez Autora dość skutecznie, z czego jestem bardzo rad. Jednak masz rację, Autorze. To nie opowiadanie - to Fake i jako taki, musi kierować się określonymi prawami. Jak komiks, czy film. Czytelnik musi wiedzieć o czym czyta! Nawet, gdyby miało to być zrobione kosztem akcji.
|
Hum. Wiem o tym.
Cytuj:
Gdybyś tylko przyjął słowa krytyki do wiadomości i nie kłócił się, a zabrał do roboty i wprowadzał pewne poprawki - byłoby doskonale.
|
Po pierwsze, nie kłócę się, tylko odpowiadam na te słowa krytyki, które mnie do końca nie przekonały. Po drugie, gdybym nie wystawiał swojego zdania to by było nudno, a kolejne odcinki wychodzą średnio codzień więc mogę poświęcić trochę czasu na odpowiadanie.
Cytuj:
Trochę to przykre, moi drodzy, gdy Autor nie chce wyciągać wniosków z krytyki, tylko staje okoniem i walczy z krytykiem. To do niczego nie prowadzi. Podobnie, jak ironizowanie i obrażanie.
|
Ja tylko ironizowałem, a Eerion zaczął jawnie wyzywać mnie od bachorów bodajże. A wniosków wyciągam masę, a walkę z niektórymi argumentami traktuję jako rozrywkę <bo co ja właściwie mam z tego fake'a>
@KalasantyX
Który to już raz mówisz, że krótkie... jest takie jak uważam za stosowne.
@topic
Jedna lokacja do zrobienia, zero outfitów, sama sklejka. Szybko być może będzie...
@edit
Cytuj:
4. Braki w taktyce. Rozumiem, że zieloni nie są mistrzami intelektu, jednak mamy do czynienia z elitą, załogą zamku Ważnej Głowy. Oczekuje się po nich nieco więcej, niż od zwykłych wojaków. Jeśli widzimy, że dostajemy po dupie w paru kolejnych potyczkach, dowiadujemy się o broni, jaką posługują się ci, co nas kopią i konstruujemy obronę.
|
Dobrze, że sobie przypomniałem o tym poprzednim poście. Po tym jak padły dwie twierdzy zastosowali taktykę inną, mianowicie postanowili rozprawić się z napastnikiem spoza twierdzy. Zresztą powoli dochodzę do punktu fabuły gdzie będzie wyjaśnione kilka/dużo rzeczy, o które mnie krytykujecie.