widzę że ładny offtop sie zrobił

P a teraz napisze coś co zauważyłem

na wstępnie dodam że jestem osobą w 100% bezstronną bo jako iż nie gram już jakieś pół roku (LO Sux), a odnośnie tego upa co był moje obserwacje (ranking):
1. Paladyn
Czemu??? odpowiedz jest banalnie prosta co prawda na początek idzie dość sporo kasy na kamienie potrzebne do traina ale pod 60lvl skille można zlać, praktycznie z każdego huntu wychodziłem na olbrzymi plus z racji używania royal spear które są tanie i wystarczają na dość długo. Gra bardzo ciekawa i urozmaicona, gra się miło lekko i przyjemnie i cały czas na + zarabiając na eq itp.
2. Knight
Postać pozornie wydawało by się idealna, typowy czołg dużo hp, cap można expić dużoooo czasu. Oczywiście zysk jest spory chociaż według mnie doświadczony paladyn wyciągnie więcej. A 2 miejsce dlatego że gra jest strasznie mało urozmaicona do 60-70lvl wręcz bym powiedział nudna w porównania do życia pala czy sorca

Do tego niebotyczna ilość czasu spędzona na skillowaniu. Jak widać jego życie to nie taki miód cud i orzeszki

Wedlóg mnie powinni go zostawić ewentualnie doać to tępienie np, po 3-6h w zależności od broni aby ludzie nie botowali

3.Druid
Otóż wiele osób twierdzi iż tu powinien znaleźć się sorc ale według mnie OPŁACALNE!!!! sposoby expienia nie różnią sie zbyt wiele. Najczęściej expimy Vis + Wand i Jako iż bijąc z visa tracimy sporo hp musimy sie leczyć i tu jest pies pogrzebany! Leczymy się o wiele taniej ale i tak najczęściej po expie jesteśmy na niebotycznym waste - dla przykładu! Pall kupi RS za 15gp policzmy że udeży z niego około 90 hp~ jakieś +- 10 razy(ma to miejsce na skillach może 70, i tak najczęsciej speary trzymają dużo dłużej!!) Zada tym jakieś 900 Dmg za ok. 15gp Sorc/druid na jego poziomie będzie uderzał około 100 (z dobrym mlvl) Za co za 1 cios płaci 20gp aby zadać tyle samo Dmg musi wydać 180 gp !!! Ale uwaga! Pall najczęściej nie musi się leczyć w tym czasie a jeśli musi to i tak mana mu się odnowi za ewentualną vite! A sorc/ druid do tego wydaje na lczenie ok. 100-500gp w zależności od potwora. I właśnie w ekonomice pies jest pogrzebany!! To wymaga dość radykalnych zmian!!!!
4. Sorc
No i wiele osób zada pytanie czemu ostanie miejsce. Po 1. to co napisałem powyżej po 2 druida chętniej wezmą na hunt ze względu na sio i mas res. zazwyczaj na huncie nie używamy mort hura ani ue ze względu na koszty resztę dopowiedzcie sobie sami
Pzdr Bowman.