Zobacz pojedynczy post
stary 13-11-2007, 14:51   #91
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
No cóż...
Zacznijmy po kolei
Przed pierwszą częścią - wiadomo, że oparte na naruto. eh...
Spory minus - bawić się w stworzonym już świecie każdy potrafi.
No, ale dobra idziemy dalej.
Tekst na początku.
Fajnie, że w końcu ktoś zaczął zmieniać kolory w moim wynalazku <szpan >
Ale już wiem, że chłopie nawet nie znasz świata w którym próbujesz operować.
"Wielu ninja i Saninow" - raz, że Sanninów nie saninów, dwa jak wielu ich ma niby być?
Sanninów z Konoha było 3 - Orochimaru, Tsunade i Jiraya.
Tutaj olbrzymi minus - widać, że lecisz po łebkach - nie dość, ze świat nie twój to nawet nie starasz się o kapkę "realizmu" i zgodności
No i błędy ortograficzne.
Weź słownik w rękę, bo to razi strasznie po oczach.
Pierwszy odcinek
Przypomina mi się komentarz jednego piłkarza o najsławniejszym golu w jego karierze:
"Przyszła, naszła, poszła, weszła" <reklama>(btw - może ktoś zgadnie kto to powiedział i z jakiego spotkania się to odnosi. Nagroda?
Spróbuje zrobić jakiś out. Odpowiedzi tylko na PW ) </reklama>
U ciebie jest podobnie.
Zero konkretów, nic kompletnie. Odniesienie do naruto z pidżamką, potem znikąd wpadł koleś, dźgnął go, przybiegł drugi.
Super - tajemniczość jak diabli. Ale raz, że człowiek kompletnie nie wie co się dzieje (minus), dwa, że wygląda to idiotycznie (minus), a po trzecie to mi się nie podoba kompletnie (tutaj brak minusa, bo to chamskie by było )
Co jeszcze?
Pierwszy mega minus - OTSME.
Skąd wiem?
Domek.
Brakuje kolumienki w prawym-górnym rogu. To jest podstawa budowania domków, jak tego nie ma to znaczy, że to OTSME. al. Nawet wykonania tak o nie chce ci się samemu robić
Drugi błąd - opierasz się na wersji Jetixowej lub jakimś innym tragicznym Polsko-tłumaczeniowym kicie.
Lord Hokage?
Jutsu Teleportacji?
Co to ma być za beznadzieja?
Nie potrafisz odpowiednio użyć nazw technik - nie używaj zajmij się innym fake.
Druga część
O zgrozo o tragiczniejsza od pierwszej.
Główny zły jest oczywiście chodzącym "mrokiem"
Dar chłopaka nie ma żadnego wytłumaczenia - ot się pojawił skądś i jest przegięty. Idiotyzm.
Do tego skoro jest losowy, to chłopak nie ma o nim zielonego pojęcia, a wszyscy wokół wiedzą?
Nad miejscem urodzin gwiazdy ułożyły się w napis "Tu narodził się ten co potrafi widzieć przyszłość" czy jak?
Dalej - tekst z ramenem na teście - żenada. No i oczywiste odniesienie do chuunin exam. Kolejna żenada
No i ostatnia - twoje słowotwórstwo - Wymyślasz sobie coś, co nie ma znaczenia - ma tylko brzmieć "z japońska"
Żenada...

Ogólnie
Kapa, porażka, żenada.
Nie chciało ci się stworzyć świata - wziąłeś z naruto (lub się tak najarałeś, że musiałeś w nim coś stworzyć)
Nie chciało ci się robić samemu obrazków - lecisz na OTS ME
W twoim fake nie ma w ogóle logiki
Jeśli masz jeszcze coś takiego robić ot lepiej daj sobie spokój z robieniem fake'ów...
Popieram w całej rozciągłości, do tego dochodzi parę błędów:
1) Ten "Koleś w upiornej masce"... maksymalnie żałosny tekst.
2) Imiona - po części przerobione z oryginalnych - zero inwencji twórczej. To zupełnie tak, jakbym głównego bohatera swojego fake nazwał "Garrett", bo bardzo lubię grać w Thiefa...
3) TOTALNIE żałosna interpunkcja... (o ortografii nie wspomnę - leżących się nie kopie)
4) Outfity takie sobie, ale to akurat nieszczególnie twoja wina, bo prawdopodobnie żaden nie jest twój.
5) Spieprzone realia.
6) Teksty na poziomie dna Rowu Mariackiego. (przyp. prawie 11k metrów pod poziomem morza)
Poza tym (to już na ocenę nie wnika) masz kretyński avatar i żałośnie reagujesz na krytykę. Dlatego - jeśli masz zamiar to kontynuować, musisz NAPRAWDĘ mocno się postarać. Inaczej wyjdzie gówno.
Rzekłem.
@down
CO niby mówiłem? To samo, tylko inaczej i łagodniej. Proszę:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez by myself
Żywcem zerżnięte z Naruto. Znaczek Konohy, dar, o którym on nie wie a który chcą mu zabrać (iście identyczne jak historyjka z początku Naruto... Tyle, że jego dar (CHYBA!) nie jest demonem... jak jest to z miejsca dostajesz buta za drzwi), pomysł z piżamą, imię, (strasznie mi przypomina parę słów, które kilka(set?) razy były powtarzane) i przede wszystkim to, że nawet nie potrafisz zmienić pomysłów zapożyczonych z anime. To wszystko kładzie twój fake na łopatki. (o ortografii litościwie nie wspominając) Po ludzku - CIENIZNA. Jakieś plusy są, (wspomniana maska ANBU chociażby, choć śmiem wątpić w twoją robotę w tym wypadku) ale mało ich. Jeśli się NAPRAWDĘ postarasz wymyślić coś oryginalnego, (i to odpowiednio zrobić) to i z tego fake może być coś ponadprzeciętnego. Na razie - słabe. Postaraj się.
Kolejne argumenty "nie do przebicia"? No tak... skoro nie wiesz, co mi nie pasuje - CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM! Podstawówka się kłania... co do avka to pomyliłem ciebie z Pedzejem, czy jak mu tam - nic dziwnego, jeden po drugim pisze i obaj podobne bzdety walicie. A mój av nie ma być oryginalny, pokazuje tylko na co czekam. A w chwili obecnej to jedyny sensowny powód żeby czekać, bo innych ciekawych gier z tej tematyki nie ma, (pomijam Thiefa, bo to tylko podobne) a poza kompem nie ma nic ciekawego - debile w polityce, panienki machające dupami tak, że mało brakuje, a będą ludzi strącać na jezdnię, ceny wzięte z kosmosu... (wyjątki - gry i książki) co do bycia ideolo - nikt taki nie jest. Są tylko mniej i bardziej do tego zbliżeni. Twój fake (i ty) na razie plasuje się pod koniec stawki.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 13-11-2007 o 18:01.
Dark Alphadron jest offline