Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Nieprawda. Na początku człowiek odżywiał się roślinami i nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, dlatego odżywiał się padliną. Jeżeli tak bardzo lubicie naturę człowieka, to jedzcie padlinę 
|
Nie był w stanie zabijać NIEKTÓRYCH zwierząt, dobrze powiedziane. Ale inne i owszem, tłukł na potęgę. A co do żywienia się padliną - ależ owszem, żywimy się padliną. Bo z definicji padliną jest to, co nie żyje. Z jakichkolwiek przyczyn. A że nie ja utłukłem świnię, którą jem na obiad, więc technicznie rzecz biorąc jem padlinę.
I owszem, bardzo lubię zwierzęta. Mam dwa psy w domu i uwielbiam wilki. I co z tego? Czy drapieżniki pogardzają zwierzętami, bo polują? Czy hieny mają w dupie naturę, bo zżerają innych? Taka jest natura. Jesteśmy stworzeni po to, żeby jeść mięso. To, że potrafimy się od tego odzwyczaić nie świadczy o tym, że taka jest właściwa droga.
BTW, dieta warzywna również może prowadzić do wielu chorób, jak i do np. ubytku masy mięśniowej, przyrostu wagi, ogólne osłabienie, spadek sił witalnych.
Cytuj:
Stworzyliśmy gatunki, które nie istniały. Samo udomowienie nawet nie jest naturalne.
|
Stworzyliśmy je, bo taka była potrzeba. Było zapotrzebowanie na bardziej tuczne zwierzęta, stworzyliśmy je. Kwestia 'wygodnictwa', która jeszcze bardziej świadczy in plus o naturze jedzenia mięsa.