Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 15-11-2007, 22:13   #14
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
Nieprawda. Na początku człowiek odżywiał się roślinami i nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, dlatego odżywiał się padliną. Jeżeli tak bardzo lubicie naturę człowieka, to jedzcie padlinę
Nie był w stanie zabijać NIEKTÓRYCH zwierząt, dobrze powiedziane. Ale inne i owszem, tłukł na potęgę. A co do żywienia się padliną - ależ owszem, żywimy się padliną. Bo z definicji padliną jest to, co nie żyje. Z jakichkolwiek przyczyn. A że nie ja utłukłem świnię, którą jem na obiad, więc technicznie rzecz biorąc jem padlinę.
I owszem, bardzo lubię zwierzęta. Mam dwa psy w domu i uwielbiam wilki. I co z tego? Czy drapieżniki pogardzają zwierzętami, bo polują? Czy hieny mają w dupie naturę, bo zżerają innych? Taka jest natura. Jesteśmy stworzeni po to, żeby jeść mięso. To, że potrafimy się od tego odzwyczaić nie świadczy o tym, że taka jest właściwa droga.
BTW, dieta warzywna również może prowadzić do wielu chorób, jak i do np. ubytku masy mięśniowej, przyrostu wagi, ogólne osłabienie, spadek sił witalnych.

Cytuj:
Stworzyliśmy gatunki, które nie istniały. Samo udomowienie nawet nie jest naturalne.
Stworzyliśmy je, bo taka była potrzeba. Było zapotrzebowanie na bardziej tuczne zwierzęta, stworzyliśmy je. Kwestia 'wygodnictwa', która jeszcze bardziej świadczy in plus o naturze jedzenia mięsa.

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"

Ostatnio edytowany przez Baron Kaldrick - 15-11-2007 o 22:15.
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem