Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 15-11-2007, 22:37   #24
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
No i kolejne głupoty z ust wszystkożerców
Jedzenie zwierząt w naszych czasach jest nienaturalne. Popatrz na inne zwierzęta, i zobacz jak one zdobywają zwierzęta, a jak my. Czy gdybyś nie miał mięsa w sklepie, to jakbyś je zdobywał? Pójdziesz do lasu i poderżniesz gardło dla dzika? Wątpię, bo wiem, że nie każdy w stanie byłby to zrobić.
Glodny czlowiek nie mialby z tym problemow. W okresach wielkich glodow ludzie jedli psy, koty czy szczury z ulicy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Prawda - mięso dostarcza nam wielu substancji, ale za to bardzo niezdrowych. Mięso posiada 1000 razy więcej szkodliwych substancji niż rośliny.
Buahahahahahha smieeeeech Prosze o podanie tych szkodliwych substancji zawartych w miesie. BTW. Wiesz, ze w powietrzu ktorym wlasnie oddychasz rowniez sa szkodliwe substancje?
Cytuj:
Choroby spowodowane mięsem:
-Rak
-Choroby serca
-Osteoporoza
-Wylewy
-Kamica nerkowa
-Anemia(często występuje również u wege, którzy nie potrafią dobrze zaplanować swojej diety)
-Diabetyzm
Wyjasnim mi jak wplywa jedzenie miesa na rozwoj raka ;]
Cytuj:
Nasza dieta powinna być przedewszystkim różnorodna i zdrowa. Trzeba uważać na niezdrowe jedzenie, jako, że one powoduje w/w choroby. Nie oszukujcie się i nie mówcie, że mięso jest do życia potrzebne, jako że jest to kompletna głupota
Serge Nubret, najlepiej zbudowany wg mnie czlowiek w historii zjadal 3kg miesa dziennie ;] W wieku 53 lat wygladal TAK Obecnie ma prawie 70 lat i cieszy sie swietnym zdrowiem. Caly czas odzywial i odzywia sie zdrowo, i je abrdzo duzo mieska

Cytuj:
Mówisz, że jesteś przeciwko zabijaniu zwierząt niehumanitarnie, a co rozumiesz poprzez pojęcie "zabić humanitarnie"? Nie istnieje takie pojęcie. Jesteś wobec tego obojętny, tak więc nie mów, że przeciwko, bo tak nie jest.
Humanitarna smierc to smierc szybka i bezbolesna, np. przez wczesniejsze ogluszenie zwierzecia. Nie
humanitarna to wrzucanie zywych swin do wrzatku. Naprawde nie widzisz roznicy?
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem