Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Foxbee
. Jak trafnie zauważył jeden z graczy na forum tibia.com, Cipsoft w ostatnich uaktualnieniach nałożył na wszystkie profesje szereg limitów i ograniczeń, jak np. Soul Points, Stamina (którą jednak jestem skłonny zaakceptować, jako swoiste ograniczenie dla "nałogowych" graczy),
|
zostało to wprowadzone w ramach walki z boterami o ile mi wiadomo
Cytuj:
Kiedyś, gdy zadaliśmy pytanie o profesję można było usłyszeć...
- Gram sorcem!
I już wiadomo było, przynajmniej dla doświadczonych graczy, że osoba idzie, że tak powiem, na łatwiznę. Gdybyśmy z kolei usłyszeli...
- Wybrałem palka...
Aha! To nie za łatwa profesja, trzeba będzie się długo męczyć z walką włóczniami, potem drogie strzały i bełty. Słowem - zawód paladyna nie był łatwy,
|
zawod knighta byl uwazany za łatwą w prowadzeniu...
od jak dawna grasz?kiedys sorkiem biegalo sie do 50~ lvl ze skull staffem i war hammerem na larvach/rotach ^^
Cytuj:
i tym, że rycerz będzie miał "swoje" kreatury, a mag "swoje", z którymi będzie mu się opłacało walczyć. To może dotyczyć szczególnie stworów silniejszych.
|
teraz tak jest...
Cytuj:
Jeżeli ktoś grał w Tibię, to szybko odnajdywał tę nutkę tajemniczości, dzikości - nigdy nie wiedziałeś, czy po drodze do Venore nie dopadnie cię Olbrzymi Pająk, który zawędrował do ludzkich osad, ścigając jakiegoś śmiałka. Często trzeba było kombinować, omijać ograniczenia.
|
popieram,popieram

to było coś...
Cytuj:
Z pewnością nie jestem pierwszą osobą, która podnosi ten problem. Chodzi mi oczywiście o możliwości posiadacza konta FACC w porównaniu do PACC. Cipsoft podejmuje nieostrożne kroki, dając swoim żywicielom coraz więcej przywilejów. Przecież już połowa Tibii to teren dostępny tylko dla PACC, tak samo z potworami, questami i wreszcie ogólnie - uaktualnieniami. W większej części dotyczą one posiadaczy kont premiowych. Dla przykładu wypiszmy sobie niektóre takie zmiany w nadchodzącym update:
- nowe obszary wiejskie, a w szczególności możliwość zakupu gospodarstw,
- nowe czary, bo czy zawsze nie było tak, że większość z nich dostawali tylko PACC?
- Wiadomo, o co chodzi.
|
pewnie ze wiadomo: Płacę-wymagam.o czym tu dyskutować jeszcze?
Cytuj:
Chyba, że pomoże stopniowe udostępnianie starych terenów premiowych, jak Darama, czy Ankrahmun...
|
oby nie...tłumy wulgarnych,nieokrzesanych "noobów" wbijające na necro albo tomby?nie, dziękuję...nie mowie ze wsrod pacc nie ma takich graczy...po prostu jest ich mniej.jak juz mowiłem...płacę-wymagam.
Cytuj:
Lub raczej - nierównowaga żywiołów. Nie mam tu na myśli tylko zapowiadanych nowych siłach natury - chodzi mi także o ogólne zmiany i wprowadzanie nowych elementów gry znikąd - nie mających podstawy w dotychczasowej konwencji Tibii.
|
nie wiesz jak to bedzie rozwiązane,a juz narzekasz...
jeszcze tylko parę słów...szanuję to,ze masz swoje zdanie oraz Przedewszystkim to, ze potrafiłeś je uzasadnić i poprzec.masz swoj punkt widzenia i potrafisz przedstawic go innym.gratulacje ci za to sie nalezą,szkoda ze takich userow jak ty jest tak mało
pozdrawiam,Dziki~