Miliard czy więcej ludzi głoduje, a ci się zastanawiają, czy żreć to mięcho czy nie.
@choroby wywołane mięsem: warzywa też mogą wywoływać choroby. Bo ma się różne niedobory.
Tak sobie pomyślałem, że napiszę coś więcej niż 'warzywa też czują'.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper
Wegetarianizm jest dla mnie czymś nienaturalnym, ponieważ jedzenie zwierząt towarzyszy człowiekowi od dawna, a mięso dostarcza nam ważnych substancji.
|
Co więcej ludzie są z natury wszystkożerni, bo gdybyśmy mieli samą zieleniną żyć, to mielibyśmy nieco inny komplet zębów.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
No i kolejne głupoty z ust wszystkożerców 
Jedzenie zwierząt w naszych czasach jest nienaturalne. Popatrz na inne zwierzęta, i zobacz jak one zdobywają zwierzęta, a jak my.
|
Nie wiem czy zauważyłeś, ale współpraca to jeden z celów istnienia cywilizacji. Gdybyśmy pozostali na poziomie, na którym żyliśmy w stadkach po 30 osób i kobiety siedziały z bachorami w jaskiniach, to też byśmy polowali (czyli poziom zbliżony do np. niektórych drapieżników, też żyją w stadku i też polują).
Cytuj:
Choroby spowodowane mięsem:
-Anemia(często występuje również u wege, którzy nie potrafią dobrze zaplanować swojej diety)
|
W mięsiwie zdaje się żelazo jest. Więc?
Cytuj:
|
mięso jest do życia potrzebne, jako że jest to kompletna głupota
|
Warzywa też nie są do życia konieczne.
Cytuj:
|
Zwierzęta są po to, aby towarzyszyły człowiekowi. Gdyby zwierząt nie było, to człowiek długo by nie pożył.
|
Bo nie miałby co jeść. Innego uzasadnienia nie widzę. Prawda jest taka, że owszem, zwierzęta są spox, ale większość z nich nie ma dla nas żadnego zastosowania jeśli ich nie zabijemy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Nieprawda. Na początku człowiek odżywiał się roślinami i nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, dlatego odżywiał się padliną. Jeżeli tak bardzo lubicie naturę człowieka, to jedzcie padlinę 
|
Nie dawali rady upolować, ale mięso jedli, widzisz? Zresztą mówisz, że nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, a inne?
Cytuj:
|
No i kolejne głupoty z ust wszystkożerców
|
Z definicji Ty też jesteś wszystkożerny.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Refresh
Tak i ku.rwice macicy może dostane. -.- Takie choroby mają ci co jedzą jego dużo. A z resztą spierdaalaj bo cie kurwa zaraz sam zeżre i usmaże sobie twoją starą. Nienawidze takich lalusiów, ohohoho moje zwierzątko buuuu ; ( Zabili jee.... jesteśmy częścią świata ale sranie wymyśl coś lepszego bo gadasz jak 6-letnia dziewczynka która zobaczyla że tatuś zabił komara i chce zmienić świat. -.-
|
A tY to się teraz popisałeś.