Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 16-11-2007, 17:01   #41
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Miliard czy więcej ludzi głoduje, a ci się zastanawiają, czy żreć to mięcho czy nie.

@choroby wywołane mięsem: warzywa też mogą wywoływać choroby. Bo ma się różne niedobory.

Tak sobie pomyślałem, że napiszę coś więcej niż 'warzywa też czują'.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Wegetarianizm jest dla mnie czymś nienaturalnym, ponieważ jedzenie zwierząt towarzyszy człowiekowi od dawna, a mięso dostarcza nam ważnych substancji.
Co więcej ludzie są z natury wszystkożerni, bo gdybyśmy mieli samą zieleniną żyć, to mielibyśmy nieco inny komplet zębów.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
No i kolejne głupoty z ust wszystkożerców
Jedzenie zwierząt w naszych czasach jest nienaturalne. Popatrz na inne zwierzęta, i zobacz jak one zdobywają zwierzęta, a jak my.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale współpraca to jeden z celów istnienia cywilizacji. Gdybyśmy pozostali na poziomie, na którym żyliśmy w stadkach po 30 osób i kobiety siedziały z bachorami w jaskiniach, to też byśmy polowali (czyli poziom zbliżony do np. niektórych drapieżników, też żyją w stadku i też polują).

Cytuj:
Choroby spowodowane mięsem:
-Anemia(często występuje również u wege, którzy nie potrafią dobrze zaplanować swojej diety)
W mięsiwie zdaje się żelazo jest. Więc?

Cytuj:
mięso jest do życia potrzebne, jako że jest to kompletna głupota
Warzywa też nie są do życia konieczne.

Cytuj:
Zwierzęta są po to, aby towarzyszyły człowiekowi. Gdyby zwierząt nie było, to człowiek długo by nie pożył.
Bo nie miałby co jeść. Innego uzasadnienia nie widzę. Prawda jest taka, że owszem, zwierzęta są spox, ale większość z nich nie ma dla nas żadnego zastosowania jeśli ich nie zabijemy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
Nieprawda. Na początku człowiek odżywiał się roślinami i nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, dlatego odżywiał się padliną. Jeżeli tak bardzo lubicie naturę człowieka, to jedzcie padlinę
Nie dawali rady upolować, ale mięso jedli, widzisz? Zresztą mówisz, że nie był w stanie zabijać niektórych zwierząt, a inne?

Cytuj:
No i kolejne głupoty z ust wszystkożerców
Z definicji Ty też jesteś wszystkożerny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Refresh Pokaż post
Tak i ku.rwice macicy może dostane. -.- Takie choroby mają ci co jedzą jego dużo. A z resztą spierdaalaj bo cie kurwa zaraz sam zeżre i usmaże sobie twoją starą. Nienawidze takich lalusiów, ohohoho moje zwierzątko buuuu ; ( Zabili jee.... jesteśmy częścią świata ale sranie wymyśl coś lepszego bo gadasz jak 6-letnia dziewczynka która zobaczyla że tatuś zabił komara i chce zmienić świat. -.-
A tY to się teraz popisałeś.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.