Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
To w Tibii ludzie zaczeli osiagac levele tak wysokie, ze przy istniejacym systemie magii zaczeli zabijac jedne z najsilniejszych seryjnych potworow w kilka sekund. (...)Dziwne, ze akurat tutaj poklask zyskuja ludzie wbijajacy 123144 level w 12366 minut, czyli dokladnie o 49 minut szybciej niz ostatni ktory podjal sie bicia rekordu.
|
Ta a słyszałem o potworze w WoW'ie Onyxia czy jakos tak to go 60 osobowa ekipa przez 3h bije i to jest normalne ?

Tibia ma swój klimat, nie zachwyca grafiką ale np takich domqów w wowie nie masz, duzo czasu zajmuje bieganie pomiędzy różnymi miejscami. Grałem w WoW'a krótko ale stwierdziłem że pogram w tibie bo WoW chłonie strasznie dużo czasu.
Pozatym jak nie płacisz to możesz jednorazowo grać przez 10 dni.
A w tibi grasz ile chcesz i to ty decydujesz czy chcesz se pograć na poziomie wyższych sfer czy jest Ci to nie potrzebne, a kase przeznaczasz na coś innego.
Co do tematu:
+ żwywioły
+ trzy różne miksturki leczenia i trzy many
+ najlepsza miksturka hp leczy około ~600 dzięki czemu łatwiej sie wyleczyć wrazie silnego naporu atakującego
+ możliwość sprzedania przedmiotów, których aktualnie sprzedać nie można u npc (np. dsm)
- bezużyteczne uhy których ludzie mają teraz bez liku i nie ma co z tym zrobić
- troche za duże zmiany w magii
- cena miksturek leczenia i many
- cap jaki zajmą miksturki
- ograniczenia mikstur dla określonych profesji
To są chyba najważniejsze cechy, które wpływają na wasze oceny. Przed poprzednim update'm również było dużo zażaleń typu "nie gram", "co te cipy robią", "ots".... i tak bez liku, jednak frekfencja sie powiększyła. Tibia jest grą, a nie waszym życiem. Grajcie aby ta gra sprawiała wam przyjemność, w przeciwnym razie może stać sie hazardem (dosłownie kumpel wydał 3000zł kupując postacie i aktualnie wszystkie mają hunted, lvle kilkakrotnie mniejsze, bany itd itp its). Oczywiście praktycznie pieniądze sie wydaje na spędzenie czasu w sposób zadowalający człowieka, można na to wydać pieniądze jeśli tak właśnie chcemy jeden kupi chara w tibi, wiedźmina a inny piłke bo wszystko jest dla ludzi ale należy zachować umiar i wiedzieć kiedy należy przestać.
Pozdrawiam, Gość_tibia_pl