Zanim zacznę chciałbym powiedzieć, że to będzie pierwsza i mam nadzieje sensowna riposta dla założyciela tematu...
A więc, chciałbym wyrazić swoje zdanie na temat świątecznego update, to jest pierwszy w mojej długoletniej historii update do którego mam wielkie wątpliwości i to wcale nie dlatego że jestem knightem, w swoim życiu tibijskim miałem wiele postaci i wiem co gra każdą z nich znaczy.
Po wstępie czas na argumenty, a więc przy tym update zauważyłem coś co cipsoft rozbujał przy update 7.6 jest to swego rodzaju huśtawka, rozbujał ją mocno wprowadzeniem różdżek, ponieważ wtedy nastąpiły poważne zmiany w tibii, cipsoft zauważył ten błąd i z każdym updatem bujał tą huśtawką od knightów/palków do sorców/drutów bujał tak do tibii 8.0, ale teraz sie zatrzymuje, tak zatrzymała się huśtawka i każdy który przeżył dotkliwie to huśtanie nią mówi o tym zatrzymaniu dobrze(sorc/druid) lub źle(knight/pall) a według mnie każdy powinien mówić o tym źle. Dlaczego? ponieważ wraz z zatrzymaniem tej huśtawki zatarły się prawie różnice między profesjami, jaka jest różnica czy otrzymujemy hity na punkty życia czy punkty many? jaka jest różnica czy uderzamy mieczem, czy czarami? jaka jest różnica w tym momencie jeśli chodzi o cap? jaka jest różnica między knightem, pallem, sorcem i drutem? Moim zdaniem tylko kosmetyczna, innaczej to wygląda, ale expić będziemy tak samo, mam nadzieje że Cipsoft się opamięta i coś zrobi żeby ten balans nie polegał na zatarciu śladów, tylko na czymś odzwierciedlającym w pewnej części tibię 7.5...
ps. co to evul knightów, ja na 79 lvl idąc na stone tomb z dobrym eq i skillami mam waste w granicach 100 gp

więc śmieszą mnie wypowiedzi evul sorcow sprzed update...
ps2. w porównaniu do innych tematów naprawde poziom jest utrzymany, gdzie indziej nie chciałem się wypowiadać, ponieważ wśród 4k wypowiedzi typu buuu/yeaahhh trudno się odnaleźć
ps3. ach gapa ze mnie, zapomniałem powiedzieć to, na czym najbardziej się zawiodłem, jak można zatrzeć tak kolosalna różnicę między sorcem i druidem? żeby druidowi skasować(bo jak to inaczej nazwać) czar leczniczy i dać mu czar obszarowy na wzór UE? to jest szczy głupoty według mnie, przecież teraz różnica między sorcem i druidem będzie polegała jedynie na różnicy żywiołów...
Pozdrowienia
Tadel