Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sesef
Jak dla mnie najlepsza była i chyba pozostanie Tibia której 85% tego forum nie zna czyli Tibia 7.1 wtedy nie było souli, squli, wojny były fajniejsze (padałeś, zakładałeś nowego aola i leciałeś spowrotem), ceny były adekwatne do rangi itema e-plate - oho kto y myślał o e plate to było tylko dla najlepszych, g-arm 300k demon shield 250k f-axe 100k itd od Tibi 7.2 wszystko zaczęło się sypać i powoli pogarszać ale i tak tibia będzie istnieć dotąd aż ludzie będą kupować PACC
|
wprawdzie każdy pewnie mówi że najlepsza jest tibia od której zaczynał, ja też się podpisuje pod tym, ja zaczynałem od tibi 7.21 wtedy pewnym krokiem było wprowadzenie skulli, i zniesienie amulet of life to były dla mnie czasy, istniało tylko 8 światów i ceny itemów były takie, że poza p setem, guardian shieldem i dragon hammerem nie było mnie stać już na nic, z cennika pamiętam BOH - 150-180k, a więc z każdym updatem widać jak ekonomia upada, przez co sorcow na nic nie stać, kiedyś jak sorc po żmudnej pracy, która mu pochłaniała niebagatelne ilości czasu, wkońcu dobijał upragniony 70 lvl i huncił runami najlepsze potwory, w tamtych czasach każda profesja była bogata, bo ekonomia była na wysokim poziomie, runy były tanie (bp uh 2,3k~) a itemy drogie(wspomniałem wcześniej) i właśnie wtedy był stan idealny, z każdym updatem runy drożały, a itemy taniały, wprowadzenie różdżek zrujnowało wszystko, dzieci visa były wszechmocne, a knight który miał pieniądze na uh, już ich niemiał, ponieważ wszystkie itemy staniały z winy dzieci visa, które znosiły bp`ki najdroższych itemow do dp, w tibi 8.0 sytuacja się trochę odwróciła, gdyż to dzieci visa ograniczyły swoje zasoby, a knight zaczął zarabiać niewielką część tego co mógł zarobić przed update 7.6...
Tibia zmierza ku zrównaniu profesji pod każdym względem, nie będzie wkońcu żadnych różnic między profesjami, poza tą jak to wszystko wygląda...
a więc, balansacja jest złem...