Zobacz pojedynczy post
stary 19-11-2004, 18:08   #18
Rafx
Użytkownik Forum

Rafx's Avatar

Data dołączenia: 07 11 2004
Lokacja: Venore

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rafx
Profesja: Elite Knight
Gildia: 7 SINS
Świat: Julera
Poziom: 182
Skille: 95/85
Poziom mag.: 9
Rafx ma numer GG 6432996
Żarówka Wlasne odczucia dotyczace dragonow:P

Cze.
Ciekawy artykul, interesujace komentarze, na serio napisz jeszcze raz, uwzglednij komentarze innych, nie jednemu sie przyda. Chcialbym jeszcze jednak dodac cos od siebie. Mam 63 lvl, 84/81skills [oczywiscie elite knight]. Przechodzimy do konkretow. Dragi solowalem juz od jakiegos 34-35 lvl. przy skillach 70/70. Jednak zaznaczasz slusznie ze dragi nie sa az tak oplacalne i zadko daja dobry loot- to sie zgadza. Majac ten 60+ lvl zauwazylem ze na dragach tracilem czas i pieniadze [uh]. Tak naprawde ryckiem [innymi vocami nie gralem wiec sie nie wypowiadam] nie oplaca sie solowac smokow ze wzgledu czestego wracania na minusie z huntu. Lepiej isc gdzies poexpic [np do jaskini z soldkami i guardami]. Teraz na smoka trace ok 0-2uhy [zalezy jak bije z gfb]. Wtedy tracenie 3 uh na 1 draga to byla srednia [teraz 1uh=1smok], do tego uzywalem hmm, czesto sword ring i dragon necklace. Nabyte skille sprawily, iz teraz nie trace zadnych ringow ani amuletow a i uhow zdecydowanie mniej idzie. Jednak nadal ciezko jest wrocic z takiego huntu na plusie. Owszem zawsze mam jakis d shield i dragon hammer czy serpent sword jednak kasa sie poprostu za hunt nie zwraca.
Dlatego takie hunty solo traktuje jak zabawe, kiedy juz naprawde nie chce mi sie ani expic ani trenowac skilli a mam kase biore pare bp uh i lece do dragon landu poprostu sprawdzic sie w akcji Satysfakcje takiego huntu odczuwam nie przez pryzmat zarobionej kasy lecz przez sam fakt iz dalem rade tym bestiom;P [zboczenie dragonowe]
Podobnie spawa ma sie do dli ktore roznia sie od smoka jedynie predyspozycjami- duzo mocniejszy atak lapa, czary mozna powiedziec ok 2 razy mocniejsze i te durne fire fieldy na ktore serio trzeba uwazac.
Blokowanie smokow to jzu inna sprawa, blokowac mozna praktycznie od 30 lvlu, jednak dobrze jest bys mial przy sobie z 2 kumpli co beda lac smoka. Ze wzgledu malej ilosci hp nie radze jednak bic go mieczem na full attack, ustaw na df. Acha smoka blokujemy majac ok 60 defa.
3.Solowac smoki najlepiej od min.40lvl [ofcourse 4fun]<-- mozna wczesniej na wlasna odpowiedzialnosc
4.Przy skillach 80/80, 60 lvlu, paru bp uh spedzanie czasu na biciu dragow to naprawde fajna sprawa.
PS.jesli ktos chce wiedzeic cos bardziej szczegolowego pytac, odpowiem.
Ps.2 Dl to juz inna sprawa Ale to chyba inna historia.
Rafx jest offline   Odpowiedz z Cytatem