Zobacz pojedynczy post
stary 19-11-2007, 18:35   #592
tabaluga
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Iridia
Evul

trochę Cipy kombinują...

w ostatnim update już przesadzili z osłabieniem magów i ze zwiększeniem hitów pala i knighta. bo ja swoim 48 knightem wale średnie hity w ludzi o 50 mniejsze niż 47 msem z sd. a sd jednak trochę kosztuje albo 325gp albo duuużo czasu. a hit se sworda nie kosztuje nic. Ale nie chodzi nawet o hity w pvp bo to jeszcze jakoś przeboleje i tak kiedyś knighta było trudno zabić a teraz nie da się już w o ogóle w walce 1 na 1 więc co za różnica. Przemyślmy jednak to ze strony expa... kiedyś expiąc na dragonach czy tombach lub innych ciekawych miejscach gdzie używa sie manę (exori vis) waste było masakryczne a teraz gdy trzeba walnąć o nawet 1 czy 2 visy wiecej straty są jeszcze większe. Dodatkowo zobaczcie na paladyna skile rosną szybciej niż u knighta (to daje wieksze hity bo szybciej osiągniemy duży skil) ale to jednak dobrze bo knight za skilowanie nie płaci więc tutaj nie ma praktycznie na co narzekać, ale... wali z daleka ,hity masakra, do tego leczy sie na 80-90% swojego hp używajac do tego 1 uha lub 1-2 manasów (exura vita) czyli traci bardzo mało na leczenie i do tego zadaje duże obrażenia w małej cenie. popatrzmy np. na przykładową walke paladyna (50lvl) z magiem (50lvl) mag uderza 2 razy z mort hura i traci 500 many = 4-6 Mf = 220-330 gp zaś paladyn leczy sie używając exura vita = 1-2 = 55-110gp. przy czym mag uniesie mf znacznie mniej i walka 1 na 1 z góry przegrana bo przecież musimy sie ciągle leczyć z hitów otrzymywanych od boltów które bardzo czesto sa około 100. nawet sumony nie pomogą bo paladyn nawet dostajac kombo od 2 fe i sd da rade sie wyleczyć a waląc bolcami z sumona szybko je zabije przy czym mag na sumony traci prawie 1 bp manasów. mógł bym wymienić jeszcze dużo sytuacji w walkach ek vs rp czy ek vs ms ale to bezsensowne pytanie bo kto lubi PVP w tibi najbardziej na pewno wie co jest źle a co dobrze

A teraz rozkminiamy nadchodzący update bo przecież nie po to jest temat żeby pisać o update z przed pół roku

manasy dajace 300-500 many po 200 gp czy to tak bardzo zmniejszy waste ? kiedys kupujac 4 mfy za 220 gp moglismy czasem zyskac nawet do 600 many ,max mf daje chyba cos okolo 160 MP a przy najgorszym trafieniu moglo dac nam okolo 200 many. czyli... cenowo wychodzi praktycznie tak samo tylko z mozliwosci 200-600 MP zmienili na 300-500. jedynie daje nam to dłuzszy czas siedzenia na polowaniach lub wiecej Capa. wiecz tej strony zmniejszenia waste chyba sie nie doczekamy. moze jedynie czary... expiąc na smoczyskach i waląc lodowym visem ,ktory jest słaboscia smoczka zmiejszymy uzycie visa przy czym spalimy mniej many i wydamy mniej gp CipSoft chcąc zmniejszyć waste chyba je zmniejszył ale nie w taki sposób w jaki chcieli xDDD
na pewno nowe mf pomogą magom ale po co dawali je paladynom ,którzy i tak chyba wydają za mało gp na leczenie ?

podsumowując balansowanie profesji powiem tak...

-Druid (bardzo duży postęp ,duże umocnienie wobec innych profesji ) wiec ci co wybrali słabego nic nie mogącego druida na pewno nie będą zawiedzeni
-Sorcerer (postęp w miarę duży ,umocnienie wobec innych profesji też jest) osoby które wybrały kiedyś potężnego maga powinny sie ucieszyć ze zmian
-Knight (nowe czary na pewno plus, fluidy chyba zmniejszają siłę wobec innych profesji, i żywioły dają siłę na polowaniach) myślę ,że ludzie którzy zrobili knighta po ostatnim update mogą sie zdenerwować na leczenie ale ogólnie chyba i tak powinni byc zadowoleni
-Palladyn (nowe czary czyli plus, lepsze manasy i możliwość używania zarówno uhów jak i fluidów masakrycznie zwiększa siłę paladyna wobec innych profesji, do tego żywioły - na polowaniach to kolejna rzecz ,która czyni paladyna bardzo silnym) osoby mające paladyna mogą się chyba tylko cieszyć i skakać w górę z radości.

Ogólnie siła magów wzrosła , knightów jest podobna jak była a paladyni wciąż stają się coraz mocniejsi (co wcale nie służy równaniu profesji)

ja jako posiadacz Sorca i Knighta jestem zadowolony z update i jestem pewien ,że obiema tymi postaciami będę mógł sobie miło pograć.

to na tyle mojego posta xD sorka ,że jest taki długi ale przecież nikt nie kazał wam go czytać chciałem tylko wyrazić swoje zdanie i napisać co mi leży na wątrobie

Pozdrawiam. Gracz z Iridi.

Ostatnio edytowany przez tabaluga - 19-11-2007 o 18:54. Powód: konieczność poprawienia sensu przekazu.
tabaluga jest offline