Combo - serie ataków potworów po update.
Przed nami zimowy update, razem z nim po świecie Tibii krąży wiele pytań, niewiadomych, które powoli odsłaniają przed nami swoje sekrety. Postanowiłem krótko opisać w tym temacie atak potworów, który wejdzie w życie wraz z update'em.
Combo
W nowej wersji Tibii potwory nie będą miały tzw. combo czyli kilku różnych rodzaji ataku w 1 turze, które często kończą się utratą doświadczenia przez śmierć. Teraz idąc na Dragon Lordy, Hydry, Demony i inne potężne stwory nie musisz obawiać się, że nie będziesz miał szansy uleczyć swojego HP, gdyż ów Dragon Lord zabierze Ci całe HP w ciągu jednej sekundy. Uderzy Cię, albo z tkw. Wave albo ataku obszarowego (zwanego potocznie gfb lub fb), nigdy nie połączy ów hitów w jednej turze ataku.
Co to oznacza w praktyce?
*Na pewno usprawni to expienie.
*Postacie magiczne będą mogły odważniej polowac w miejscach bardzo niebezpiecznych np. POI DL Lair, Behemothy itp.
*System ataku potworów powinien być odpowiedzią na narzekania Rycerzy/Paladynów odnośnie nowych leczących potionów typu: "Jak ja się wylecze na kilku Hydrach, kilku Dragon Lordach~"
*Koszty polowań wg. twórców Tibii powinny być mniejsze, własnie też dzięki nowinkom odnośnie combo.
Exthaust w leczeniu.
Absolutną rewelacją głównie dla postaci magicznych, ale Rycerze/Paladyni będą również szczęśliwi z tego powodu, jest wprowadzenie nowinki odnośnie leczenia. Otóż teraz postać magiczna może leczyć się w tym samym momencie, w którym używa zaklęcia ofensywnego lub uderza potwora z runy. Leczenie prawdopodobnie nie będzie miało również wpływu na atak meele Rycerzy/Paladynów, oznacza to, że będziesz mógl trzymac hotkey na tzw. spam, a bolty/speary będą leciały nadal. W tej kwestii mogę się jednak mylić, gdyż na teście grałem tylko postacią magiczną.
Co oznacza to w praktyce?
*Ułatwi to expienie głównie postaciom magicznym.
*Prawdopodobnie ułatwi to wykonywanie questów typu Annihilator (nie będzie na pewno tak jak w większości opini, gdzie Annihilator to quest praktycznie nie do zrobienia po update).
*Postacie magiczne będą mogły zabić szybciej potwora, gdyż nie będą tracić tury na leczenie, wykorzystają ją poprostu na atak.
Mam nadzieję, że rozjaśniłem kwestię leczenia i combo w tym temacie. Jeżeli ów temat pojawił się, to z góry przepraszam, nawet nie chciało mi się przeglądać podobnych tematów. Jeżeli chcesz w poście napisać coś typu "Znawca sie znalazł." etc. to daruj to sobie
starałem się pomóc.
Pozdrawiam, [CHAR]Dragonreds[/CHAR].
Ostatnio edytowany przez Dragonreds - 20-11-2007 o 18:13.
Powód: Minimalna poprawka - literówka :p
|