Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow
@UP
Bo to jest prawda, i żadna balansacja tego nie zmieni. Gdy ty rycerzem wbijasz skille 70/70 lub chociaz 60/60, co trwa tydzien przynajmniej przy normalnej grze w ten sam czas taki sorek wbija blisko 40 lvl, a ty gdy teraz rycerz ma ograniczone bronie od lvl wbijasz exp i tak na tych samych potworach co przed update, a gdy ty w końcu dotrzesz do 40 lvl, taki sorek ma juz 50+ i może huncić hydry i itp co podwaja jego exp. (Exp sorka, jest brany pod uwagę nawet z waste, także możliwe, że gdyby chciał bez waste, było by to troszkę wolniej)
Teraz żeby nie było, że bez żadnych dowodów.
Moja kumpela zrobiła po update MS i teraz ma ona 86 poziom, i gdy ja wbijałem w ten sam czas co ona, czyli 4h 100k expa to ona wbijała 250+k expa. I to bez waste.
|
Zapomnieliśmy chyba, że Sorcerer i Druid zmuszone są także do wbicia wyższego mlvl'a. A poziom magiczny też dosyć długo się wbija. Na dodatek, gdy nie ma się softów. Trzeba pod uwagę wziąć jeszcze, że sorc z 30 mlvl będzie miał mniejszy exp np. na takim vamp hell niż sorc z 40mlvl, ponieważ szybciej ubije danego stwora. Na dodatek ten pierwszy sorc nie utrzyma się finansowo, wyciągając z każdego huntu 0 lub najczęściej -. Dlatego tak nie możemy porównywać knighta/palka z sorciem/drutem.
Jak znam życie i większość z Was, to i tak przez pewien okres będzie fala postaci magicznych. Niestety 85% nie wbije nawet 30 poziomu, ponieważ wyexpienie np. takiego druta nie jest łatwe, a tym bardziej na FACCu. Dlatego nie ma czym się tak przejmować.
Druid - wytrenowanie mlvl'a stanie się trudniejsze, ponieważ będzie ciężko sprzedać UH'y, które był głównym motorem napędowym magicznego poziomu u druta i finansowym. Za to polepszy się gra, ponieważ dojdą nowe manafluidy i czary, dzięki czemu Druid stanie się uniwersalną postacią.
Sorcerer - polepszy się gra, ponieważ dojdą nowe manafluidy i czary, sorcerer na nowo stanie w świetle
Knight - bardzo jego grę urozmaicą żywioły, gra stanie się barwniejsza
Paladin - będzie to zupełnie inna postać, nie będzie taka łatwa do prowadzenia jak po letnim uptade, ponieważ wykruszą się "dzieci spearów", które tylko wzięły tą wspaniałą profesję, aby stać na końcu ekranu i bez ryzyka niszczyć napotkane na jego drodze potwory.