Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 20-11-2007, 17:40   #88
Kowek
Użytkownik Forum

Kowek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
@Thero
Wybacz koteczku, w podstawówce nie ma biologii.

@up

Jeden dostanie raka od kotleta, a drugi od popryskanej marchewki czy oszczanych jagódek. Na jedno wychodzi.

Taa? Wytłumacz mi, który hodowca byłby taki głupi, żeby godzinę ustawiać kurczaka, do poderżnięcia gardła, a potem czekać aż się wykrwawi? Kurczak na pieniek, siekierką w szyję, głowa odpada, dwie minuty, łatwe i nieduży ból.
Tak są zabijane zwierzęta na wsi, a ja widziałem kilkanaście filmików z rzeźni. Również z największej rzeźni w usa (tylko, że tam chyba było bydło, dokładnie nie pamiętam), i zabijanie nie było wcale humanitarne, ani bezbolesne.
A z tego, co pamiętam kurczaki są uśmiercane w ten sposób, iż po kolei są wieszane do góry nogami i powoli są transportowane do kolesia z nożem...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
@Kowek
Caly czasz pomijasz to, ze nie jedzenie miesa przez czlowieka jest sprzeczne z natura. Czemu uwazasz, ze zabijanie zwierzat jest zle? Przeciez to naturalna kolej rzeczy. Czy koty tez sa zle, bo jedza mieso ;]?
Ja nie mówię, że jedzenie mięsa jest nienaturalne, tylko jest nienaturalne to jak to robimy! Hodowle itp to zaprzeczenie natury. Zresztą natura nie jest najważniejsza. Posiadamy własny rozum. Jeżeli potrafimy żyć bez mięsa i ograniczyć cierpienie zwierzętom, co jest zarówno zdrowsze dla nas jak i mniej szkodliwe dla środowiska, to czemu nie możemy tego zrobić? Wystarczy trochę pomyśleć.
Co do tych kotów i innych zwierząt - Te zwierzęta w przeciwieństwie do nas są zdeterminowane przez instynkt.

Jeżeli tak bardzo się powołujecie o naturę, to zgwałcenie kogokolwiek z was nie powinno być karalne. Wszak w przyrodzie nikt się o to nie pyta, prawda?
Gdyby przestrzeń między nami nie była tak trwała jak to czuję
Nie byłoby smutnej piosenki
Kowek jest offline   Odpowiedz z Cytatem